Interiér přístavby řadového domu

Interiér přístavby řadového domu
Řadový dům čtyřčlenné rodiny se nachází v klidné rezidenční oblasti Slivence, je součástí developerského projektu celkem 35 rodinných domů realizovaných roku 2008.
V třípodlažní stavbě bylo nutné vytvořit pokoj pro hosty s koupelnou a pracovnu. Vzhledem k tomu, že stavba tvoří krajní dům jednoho ze 4 bloků řadovek, prostor pro přístavbu se nabízel rozšířením přízemí do strany až na samou mez pozemku.
Investoři chtěli maximálně respektovat charakter domu, proto na řešení architektonické části přístavby povolali vlastní architekty celého projektu s tím že návrh interiéru zajistilo naše studio. Výsledkem tvůrčí spolupráce je stavba která respektuje požadavky na funkční interiér.
Řešený prostor tvoří de facto jedna místnost s koupelnou a nově vytvořeným vstupem do domu. Největší výzvou bylo prosvětlení koupelny ve vnitřní části přístavby, bez možnosti uplatnění okna. Přišli jsme s poměrně odvážným návrhem použití "průsvitného betonu", pro který se nadchl i osvícený investor. S hochy z Gravelli jsme vyprojektovali příčku řešenou ze 3 bloků LiCrete tak aby pouštěla světlo do koupelny ale nebyla přitom příliš průsvitná. Efekty, které průsvitný rastr dělá při různém dopadu světla stojí za to.
Na podlahu byl položen tkaný vinyl, který připomíná strukturou koberec. Příjemně interiér zatepluje a zároveň má praktické vlastnosti podlahy ze syntetického materiálu.
Koupelna je zařízena skromně a účelově. Na obklad byla použita bílá keramická mozaika klasického formátu 2,5 x 2,5 cm. Dlažba má formát  7,5 x 7,5 cm šedé barvy, korespondující s LiCrete příčkou. Baterie jsou podomítkové, toaleta je řešena wc a bidetem v jednom.
Veškerý nábytek byl zhotoven atypově na základě požadavků klienta. Mělká šatní skříň je plynule spojena s knihovnou, která je navržena podle formátů šanonů, knih a doplňků, které jsou v ní uloženy. Okno bylo osazeno tak, aby stůl probíhal těsně pod ním bez použití parapetu.
Pracovní židle splňuje nejvyšší nároky na ergonomii, nicméně charakterem odpovídá duchu domácí pracovny. Rozkládací pohovka má velice kvalitní mechanismus umožňující snadnou manipulaci a zároveň poskytuje maximální komfort pro plnohodnotné spaní.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Barbora Léblová