Nové kanceláře firmy Kiwi.com

Nové kanceláře firmy Kiwi.com
Investor:White Star Real Estate s.r.o.
Realizace:jaro 2017
Užitná plocha:8600 m2


Kiwi.com, dříve známá jako Skypicker, je internetová cestovní agentura. Jejich vynález nazvaný Virtuální propojování umožňuje svým zákazníkům kombinovat lety aerolinek, které spolu nespolupracují, čímž dosáhla celosvětového významu. Jen za poslední rok narostl počet jejích zaměstnanců o více než 200%.
Práce architektů musela držet krok s raketovým růstem firmy.   

Zadání
Nové kanceláře se řešily ruku v ruce s rebrandingem. Skypicker se změnil v Kiwi.com.
Nebylo zcela jasné, v jakou firmu se tehdy ještě Skypicker vlastně přerodí. Měnila se barevnost, logo a návrh prostor na to musel bleskově reagovat.
Vyvíjela se také struktura zaměstnanců, stále přibývali noví, a to nejen do callcentra ale také do všech pater managementu. Mnohé kaceláře se navrhovaly jako výhledové, ale již při nastěhování byly plně obsazené.
Samotné zadání se tak rodilo v souběhu s návrhy.
A jeho neustálé zpřesňování probíhalo až do kolaudace.
V době, když jsme začali na zakázce pracovat, sídlil Skypicker v prvorepublikové vile v Masarykově čtvrti. V každé místnosti se tlačily týmy programátorů spolu s facility managementem, HR i finančním oddělením, vše bylo velmi rodinné a velice specifické.
Některá jednání probíhala na lavičce v zahradě, některá v nádherné kruhové pracovně ve vile.
Jedním z požadavků klienta tak pochopitelně bylo, abychom se pokusili tuto neopakovatelnou atmosféru přenést také do nových prostor.

Návrh

Půdorys programátorského patra je proto velice členitý s mnohými zákoutími, je zde použito mnoho pestrých materiálů a struktur. Zaměstnanci si mohou oblíbit jednotlivé části a vzniká tak zcela jiné pouto k místu než je tomu u neosobních velkoprostorových kanceláří.
Důležitá část projektu je věnovaná i relaxačním a zábavním prvkům, které mimo jiné zahrnují relaxační místnosti, houpačkové jednací kouty, travnaté posezení s výhledem na západ slunce, kinosál, fitness či saunu s masérnou.
Kanceláře managementu jsou už střídmější, ale koncepčně blízké IT.
Nikdy nespící call centrum, které zajišťuje non-stop péči klientům z celého světa, je naopak řešeno maximálně efektivně a jednoduše. Téma nikdy nespícího města se odrazilo i v hravých uzamykatelných skříňkách a tapetách.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od KAPLAN ARCHITEKTI