Spielberk Office Centre Brno

Spielberk Office Centre Brno
Adresa: Holandská 1, Brno, Česká republika
Investor:CTP Invest, s.r.o.
Projekt:2004-07
Realizace:2007-12


Spoluautoři: Petr Pelčák, Petr Hrůša, Ivan Wahla,Tomáš Rusín
Krajinné úpravy: Lodewijk Baljon
Návrhy interiérů: Václav Hlaváček

Spielbek Office Center je prvotřídní adresa kancelářských budov vysokého standardu, která vytváří komunitu perspektivních firem.
Architekti S8 se snažili navrhnout centrum pro lidi, kteří zde pracují tak, aby jim bylo nejenom místem práce, ale i relaxu. Vytváří dokonalý poměr mezi pracovním a přirozeným přírodním prostorem.
Areál obsahuje veškerou vybavenost, jako jsou restaurace, kavárny, fitness, které tvoří pracovní prostředí příjemnější a pohodlnější.
Hlavním urbárním prvkem je podélné jezero kolem něhož jsou rozesety jednotlivé kancelářské budovy. Směrem k ulici Heršpická jsou to 5-ti podlažní Villy, ke kolejím pak budovy IQ. Celý areál vrcholí dvojicí výškových budov Tower  A a Tower B.Jednotlivé Villy mají výměry kolem 5000 m² a jsou propojeny podzemními garážemi. Fasáda je tvořena autentickými holandskými cihlami. Střešní terasy nabízejí panoramatické výhledy na Brno.
Budovy IQ tvoří inteligentní řešení pro široký rozsah poptávky na 40000 m². Od callcenter, vývojové a development firmy, regionální sídla firem. Budovy jsou navrženy s největší efektivitou prostoru, tak aby si firmy mohly vytvořit optimální velikost pracovního prostoru a případně expandovat jak horizontálně, tak vertikálně dle toho, jak firma roste. V parteru budov je umístěna kantýna, fitness, kavárny a další gastro provozy.
Věže Tower A a Tower B byly postaveny jako poslední část celého areálu. Budovy získaly jako první ve střední Evropě certifikát Breeam Outstanding. Věž B je ideální reprezentativní sídlo pro sídlo firmy s prvotřídními kancelářemi. Vstup do budovy je kontrolován vzdušnou recepcí.  Věž Tower A je od konce roku 2016 provozována jako hotel Marriott Courtyard. Centrum se stalo pulsující součástí města. Navazuje na cyklostezky, a tak si své návštěvníky najde i v dobách pracovního klidu.
Studio acht
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Studio acht