Byt Zborovská

Byt Zborovská
Spolupráce:Erika Táborská
Projekt:2016
Realizace:2016
Užitná plocha:83 m2


Byt ve Zborovské ulici je umístěn v podkroví secesního domu.  Dispozičně je řešen jako otevřený mezonet 2+kk s terasou. Původní dispozice se zásadně neměnila, pouze se rozšířil obytný prostor v horním patře a to vybouráním malé koupelny a krbu.
Byt byl původně vybaven masivním schodištěm a kazetovou MDF podlahou. Vše doplňovalo obložení stěn vč. úložných prostor v rustikálním stylu.
Zadáním bylo byt prosvětlit, sjednotit, dispozičně vhodně upravit a více propojit s terasou. Byt je určen na krátkodobý pronájem, a proto nebylo potřeba řešit větší úložné prostory. Solitérní nábytek se vybíral s poukazem na klasickou formu českého retro nábytku, který se nechal pro účel vybavení bytu vhodně repasovat. Celý byt propojují jednoduché industriální prvky. Hlavní důraz je montovaného schodiště a navazující podesty, které nahradilo původní masivní dvouramenné schodiště.
Barevný akcent dodávají obrazy od Martina Feri a Michaeli Stefanidu.
Stavební část zahrnovala bourací práce, úpravy rozvodů elektroinstalace, výměny podlah, SDK podhledy a demontáže schodiště a vestaveb. Veškeré podlahy byly sjednoceny v provedení masiv dub olej vč. nových schodnic pro výstup na terasu.
Vybouraný prostor v horním podlaží slouží jako ložnice s výhledem na terasu.  Terasa byla vybavena novým povrchem a elektroinstalací. Je situována tak, aby byl maximálně využitý výhled na Hradčany a Petřín.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Docela by mě zajímalo
vilda
20.01.17 03:13
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Designist