Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     

Omicron Campus

Autor: Dietrich | Untertrifaller Architekten | Helmut Dietrich, Much Untertrifaller
Spolupráce: P. Nußbaumer, R. Österle
Adresa: Oberes Ried 1, Klaus, Rakousko | mapa
Web: www.omicronenergy.com
Investor: Omicron Electronics GmbH
Náklady: 51 700 000 Euro Realizace: 2012-14
Užitná plocha: 12770 m² Zastavěná plocha: 3685 m²
Obestavěný prostor: 52700 m³

Umělecká instalace: Anna Heringer, Martin Rauch, Gregor Eichinger

Pro novou kancelářskou budovu Omicron byly převzaty základní principy campusu firmy z roku 2000: vnitřní nádvoří, kolem něhož jsou různě uspořádané kanceláře. Také rozšíření od Dietrich | Untertrifaller je zónováno mezi tři dvory, které jsou ještě rozděleny napůl hlavní chodbou procházející napříč celou stavbou. Na styčných místech vznikly tzv. „hotspots“ programově kontrastující s jasně členěnými kancelářemi. „Hotspots“ jsou umělecky ztvárněné oddechové zóny ke klidnému rozjímání uprostřed organických forem. Architekta Anna Heringer společně se sochařem Martinem Rauchem navrhli v těchto „hotspots“ dvoupodlažní objekt z jílu a ze stropu zavěsili hedvábný „Zeppelin“. Vídeňský architekt Gregor Eichinger navrhl z vrstvených dřevěných desek obráběných pomocí CNC fréz prostorovou plastiku.
Celosvětově působící společnost Omicron byla za své unikátní firemní prostředí již několikrát oceněna. Rozšířením sídla v obci Klaus o 200 pracovních míst a další skladové prostory navazuje na svoje předchozí vysoké architektonické nároky na pracovní prostředí. Ve stavebním programu i prostorovém uspořádání se dokonale odráží i celkové hierarchie v podniku. Vše je zhotoveno ve vysokém standardu: stěny z jedlového dřeva, dubové podlahy, ochlazující stropy z kovu a příjemné osvětlení. Kanceláře se umí přizpůsobit potřebám a velikosti jednotlivých týmů. Pro pracovní prostředí je charakteristická otevřenost, transparentnost a komunikativnost. Vnitřní dvory neslouží jen k přirozenému osvětlení, ale také nabízí kdykoli přístupnou rekreační zónu a místo pro společná setkávání pod širým nebem. Ztráta zeleně způsobená stavební činností byla vynahrazena intenzivní a rozmanitě ztvárněnou zelení vysázenou na střechy, dvory a přilehlé okolí. Při realizaci bylo pamatováno na možné budoucí rozšíření pomocí propojující stavby mezi původním objektem a novostavbou, která může nabídnout další 150 pracovních míst.
Zdroj: Tobias Hagleitner, Vorarlberger Architektur Institut
Vložil: Petr Šmídek, 29.09.15
Návštěvnost: 2434 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Květen 2017
arrow
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.