Rodinný dům v Pržně u Vsetína

Rodinný dům v Pržně u Vsetína
Spolupráce: Lenka Burešová
Investor:manželé Kavinovi
Projekt:2010
Realizace:2014–2016



Mladý manželský pár ze Vsetína si vybral náš ateliér na základě referencí z médií. Zadání znělo jednoduše: chceme moderní dům, který bude propojen s přírodou.
Dům je navržen pro svažitou parcelu na okraji obce Pržno. Z pozemku se naskýtá krásný výhled do okolí, což bylo určující pro návrh domu. I když je orientace svahu severní a tedy méně výhodná, pro zachování výhledu je dům tímto směrem hodně otevřený. Nástup do domu je z úrovně patra, ve kterém se kromě vstupních prostor nachází pracovna a dětské pokoje. Hlavní obytný prostor je situován v přízemí a je otevřen přes celou výšku domu. Kromě něj se v přízemí nachází ložnice rodičů a technické zázemí domu.
Architektonická studie byla investory odsouhlasena velmi rychle, návrh se zalíbil od počátku spolupráce. Bohužel projednávání na úřadech nebylo jednoduché, byla navržena změna územního plánu s ohledem na sklony střešních rovin. Dům se postavil a výsledkem je pro nás spokojenost majitelů v dnešním užívání domu.

Důležitou součástí celku je realizace zahrady, kterou vytvořil Atelier Partero v kontextu moderní stavby a blízkého lesa.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Kamil Mrva Architects