Aero centrum v Mošnově

Aero centrum v Mošnově
Spolupráce:Jaroslav Holub, Jan Vontroba, Tomáš Šenovský
Investor:Aero Invest
Projekt:2015
Realizace:2015–2016



V blízkosti mezinárodního letiště Leoše Janáčka jsme přijali zadání navrhnout administrativní budovu s halou pro výcvik pilotů helikoptér.
Administrativní budova obsahuje firemní kanceláře a jim přidružené funkce i technické zkušebny a veškeré zázemí pro komplexní podporu leteckých aktivit. V případě potencionálního růstu společnosti se nabízí možnost přístavby, která by mohla pojmout ubytovací kapacity a další provozy jako je kavárna apod.
Jedná se o dvě kvádrovité hmoty, tmavá těžká kostka trenažérových hal kontrastuje s odlehčenou podlouhlou administrativní částí, která se jakoby vznáší nad terénem a navazuje na kontext letiště a aviatiky obecně. Prosklený parter obsahující reprezentační vstupní prostory stavbu odlehčuje a nadnáší hlavní objem. Kontext místa a funkce objektu se zde propisuje i do nosné konstrukce, která je tvořena co nejsubtilnějšími ocelovými nosníky, obalenými lehkou tepelně izolační slupkou z plechových sendvičových panelů. Celá administrativní část je ještě zvýrazněna třpytivým hávem z tahokovu, který celý objem sjednotí a vytvoří příjemný stín nejen v letním slunečném počasí.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Kamil Mrva Architects