Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Nájemní byt Kačerov II

Autor: 0,5 Studio | Pavel Nový, Vít Svoboda
Spolupráce: Barbora Zedková
Adresa: Kačerov, Praha, Česká republika
Realizace: 2016 Užitná plocha: 52 m²

Architekti z 0,5 Studia vytvořili rekonstrukci meziválečného bytu v pražské čtvrti Kačerov v duchu souladu nového se starým. Pro svůj návrh zvolili jednoduchá řešení, která pomohla lepšímu využívání nevelkého bytu.
Zadáním investora, který s architekty spolupracoval již podruhé, bylo vytvoření moderního a komfortního prostoru pro krátkodobé pronájmy. Původní byt byl ve špatném stavu a bylo nutné provést změnu funkčního rozvržení dispozice. Kvalitou bytu bylo velké množství dochovaných původních prvků, jako například podlaha z terrazza ve vstupní hale nebo původní dřevěné dveře.
Před rekonstrukcí byt příliš útulně nepůsobil. Vstupní hala postrádala denní světlo a tento  vzhledem k velikosti bytu poměrně velký prostor neměl další využití. Koupelna a toaleta, které již nevyhovovaly požadavkům klienta, byly odděleny provizorní příčnou. Příliš malá kuchyňská linka byla umístěna v obytném prostoru a původní prkna v ložnici byly zakryty nevkusným linoleem.
Nově architekti do haly přesunuli dostatečně prostornou kuchyňskou linku v šedé barvě, která navazuje na barevnost terrazza. Hala je nyní osvětlena přirozeným světlem prostřednictvím nadsvětlíku, který ústí do koupelny.
Byt dostal moderní tvář i díky vhodně zvolenému obkladu, který architekti použili jak okolo kuchyňské linky, tak ve světlé koupelně. Tam se ještě odráží v zrcadlové skříňce umístěné nad umyvadlem a vytváří tak zajímavý efekt.
Obývací pokoj, do kterého vstupujeme z haly, v sobě spojuje část s jídelním stolem a relaxační zónu s gaučem a televizí. Místnost ozvláštňuje stěna s oškrábanou malbou, která v souladu s osvětlením složeným z barevného textilního kabelu dotváří současný charakter bytu.
Ložnice, na kterou navazuje malý balkon, zůstala na původním místě. Po odhalení a navoskování původních prken i tato místnost získala na komfortu.
Architekti zhodnotili co nejvíce původních prvků bytu a jejich zásahy vstupují neinvazivně. Příkladem je barevná návaznost kuchyně a terrazza, nebo prosté zařízení obytných místností.
Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Jan Kratochvíl, 28.09.16
Návštěvnost: 14069 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
Super Lucie Šebková 29.09.16 08:05
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Listopad 2017
arrow
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.