Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Byt v Brně - úplná rekonstrukce

Autor: artVilla s.r.o. | Vladimír Hipper
Adresa: Pekařská, Brno, Česká republika
Projekt: 2015 Realizace: 10.2015 - 3.2016
Užitná plocha: 115 m²


Předmětný byt o rozloze 115 m² se nachází v domě z roku 1900 v Brně - Staré město.
Byt se v době koupě nacházel ve zcela vybydleném stavu po dlouhém neudržovaném užívání umocněném letitým pronájmem pro studentské bydlení. Z původního vybavení bylo tudíž možno zachovat po důkladné repasi jen dvoje historické kazetové dveře, jednu vstupní zárubeň a původní okna.
Zadáním investora, který často cestuje, bylo vytvořit komfortní bydlení s moderním vybavením a pokročilou technologií.
Stav bytu si vynutil totální rekonstrukci všeho: prohýbajících se podlah a stropů, kompletně všech rozvodů, provedení tepelné izolace obvodových zdí, zvukovou izolaci sousedního bytu, statické zajištění chatrných zdí… Touto rekonstrukcí byla částečně pozměněna dispozice bytu včetně odstranění nosné zdi mezi dvěma pokoji za účelem vytvoření víceúčelové obytné haly o ploše 55 m².
Byt je rozdělen střední nosnou zdí na dva trakty. Jižním směrem s výhledem do parku a na Staré Brno je orientována ložnice s šatnou a hlavní obytný prostor, severním směrem do vnitrobloku je pak situována vstupní hala, WC, druhá šatna, kuchyně a koupelna s vlastní saunou.
Při rekonstrukci byly kompletně odstraněny zničené podlahy až na záklopy dřevěných trámů a vytvořena nová skladba výrazně snižující průhyby podlah. Při této výměně bylo zvoleno podlahové topení v celém bytě a vrchní polyuretanová stěrka. Tím se docílilo srovnání různých výšek původních podlah, které vznikly postupným vrstvením dalších povrchů dle účelu místností.
Do všech místností o světlé výšce 3,5 m byly vloženy samonosné SDK stropy s vytvořením mezivrstvy pro nové rozvody EL a vzduchotechniky s rekuperací a SDK obklady stěn, aby se vyloučilo zasekávání nových rozvodů do křehkých zdí a též pro sjednocení nízké kvality povrchů do sádrové kvality suchou cestou. Do meziprostoru byla vložena spolu se všemi rozvody tepelná izolace a v případě společné zdi se sousedním bytem izolace zvuková.
Materiálově je kromě polyuretanové stěrky podlah a SDK obkladů položena travertinová dlažba ve vstupní hale s přilehlou šatnou a technickou místností, stěna koupelny je obložena mramorem a jedna stěna ve vstupní hale je provedena v javorové dýze. Původní dveře a okna jsou opatřena bílým leskem s mosazným kováním alt Wien, nové konstrukce pak bílým matem s kartáčovanou nerezí. Dva sloupy v obytném prostoru jsou z leštěné nerezové oceli.
Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Jan Kratochvíl, 21.09.16
Návštěvnost: 12786 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Červenec 2017
arrow
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.