Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Restaurace Podolka Karlín

Autor: Pavel Vojtíšek
Spolupráce: Jakub Jenšovský, Petr Bakoš, Dáda Němeček
Adresa: Šaldova 34, Karlín, Praha, Česká republika | mapa
Web: karlin.restauracepodolka.cz
Investor: Podolka Gastro s.r.o.
Projekt: 03.2015 Realizace: 06 - 09.2015

Grafika: Petr Memory Dragoun
Nástěnná malba: Anna Toscheva

Návrh restaurace Podolka Karlín započal v březnu 2015 formou přímého výběru architekta. Následná realizace se uskutečnila v období červen až říjen 2015. Investor Podolka Gastro s.r.o. je provozovatelem úspěšné restaurace Podolka v Podolí a cílem bylo vytvořit sesterskou pobočku v odlišné lokalitě se zachováním brandových prvků původní restaurace. 



Filozofie této značky je založena na kvalitním jídle s nabídkou vegetariánských, gluten free a paleo jídel. Čerstvé suroviny, domácí produkty a vstřícný přístup. Všechny tyto aspekty byly inspirací pro vytvoření konceptu a návrhu interiéru s jeho pozitivní atmosférou. 


Prostor v objektu Šaldova 34, musel projít celkovou rekonstrukcí interiéru, který se rozkládá ve dvou patrech (přízemí, suterén), a to jak ve veřejné části, tak i v technologických místnostech včetně kuchyně.

Dominantou interiéru je barový pult, který je propojen skrze saladetu a pracovní plochu s pecí na přípravu pizzy. Použitým materiálem je dubová spárovka doprovázená světle šedou výmalbou, tmavě šedými a červeno-bílými detaily. Právě červená a bílá jsou hlavní brandové barvy obou restaurací. Již v počátku návrhu bylo počítáno s plochami, které bude propojovat grafický design, jež je nedílnou součástí celkového konceptu. Právě grafický design byl řešen již ve fázi návrhu mezi architektem a grafickým designérem Petrem Dragounem. Zavěšené prvky jako jsou živé rostliny, originální osvětlení od Petra Bakoše a překližky s tištěnou grafikou pomyslně rozdělují jinak otevřený prostor. Podlaha je tvořena hoblovanými prkny, u kterých se počítalo s postupným získáním přirozené patiny. Motivy restaurace, které se mimo jiné nesou v námořnickém duchu, se objevují i na malované stěně, kterou vytvořila na základě konceptu architekta malířka Anna Toscheva. Suterén byl nejslabším článkem původního prostoru. Došlo zde k redukci příčky mezi schodištěm a jídelní částí, zbroušení omítek kleneb na betonové jádro, změně dispozic WC a dále k realizaci druhého baru. Prosvětlení celého prostoru bylo dosaženo pomocí navržených Lightboxů, které navozují pocit přirozeného osvětlení. Součástí návrhu interiéru byl i nábytek, který vyjma židlí od značky TON, vznikl na zakázku přímo pro restauraci.
Bowtie Bros.












Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Petr Šmídek, 16.08.16
Návštěvnost: 9162 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Červenec 2017
arrow
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.