Rekonstrukce panelákového bytu, Praha-Motol

Rekonstrukce panelákového bytu, Praha-Motol
Dispozice
Původní dispozice bytu pro majitelku zcela nevyhovující, byla kompletně změněna až na dva pokoje - ložnici a pracovnu, které zůstaly v původním půdorysu.
Kuchyně byla spojena s obývacím pokojem vybouráním příčky mezi nimi.
Také bylo změněno rozložení předsíně a hygienického zařízení.
Koupelna byla zvětšena tak, aby se zde vešla jak sprcha, tak vana. WC zůstalo oddělené. Byla také vytvořena úklidová komora pro umístění pračky a úklidových prostředků.

Kuchyně a obývací pokoj
V kuchyni bylo vytvořeno dostatek úložných prostor. Na přání majitelky zde byl vytvořen malý barový pultík, pod kterým je v rohu schovaná vinotéka. Na plochu za dřezem byl použit skleněný podsvícený panel. Na kuchyni plynule navazuje jídelní prostor. Je zde umístěn kulatý jídelní stůl ve stejném materiálovém provedení jako kuchyně. Nad ním je umístěn skleněný lustr.
Obývací pokoj je oddělen pouze opticky pohovkou. Na protější stěně byla vytvořena celistvá stěna a s dalšími potřebnými úložnými prostory. Přáním investorky bylo umístit zde lihový krb a akvárium. U krbu byly potřeba zvláštní opatření proti přehřívání nábytku - je zde navíc vytvořena vzduchová mezera a větrací otvory v čele obruby. Pro akvárium byla zapotřebí také zvláštní opatření - silnější nosná konstrukce zabudovaná do nábytku a konstrukce pro svítidla a další nutné prvky.

Předsíň
Z předsíně je vstup do všech místností v bytě. Dveře na toaletu jsou skryty ve skříni. Jsou zde umístěny skříně pro úklidové prostředky, ručníky, atd. vše působící jako jeden velký blok. A dále je zde větší šatní skříň pro kabáty a boty. Také je zde vytvořena zrcadlová skříňka, uvnitř s háčky pro zavěšení kabelek. V horní části ukrývá rozvaděč.

Koupelna
Dispozici bylo potřeba vymyslet tak, aby se zde vešla jak vana, tak sprchový kout. To se nakonec povedlo odsunutím toalety dál od jádra. Na místě původního WC byl vytvořen sprchový kout.

Ložnice
Ložnice byla pojata v jednoduchém stylu. Po celé jedné stěně jsou umístěny vestavěné skříně v bílé barvě. Skříně jsou tvořeny stejným způsobem jako skříně v předsíni - také zde jsou ukryty dveře do místnosti. Na bočních stěnách průchodu jsou umístěny háčky pro župan apod. Naproti posteli je umístěna skříňka, připravená pro umístění televize v budoucnu.

Pracovna
Majitelka je velkou milovnicí knih, proto byla potřeba vytvořit velkou knihovnu. Knihovna zabírá celou jednu stěnu pracovny. V pracovně je dále umístěno čtecí křeslo s podnožkou. V budoucnu zde bude také rozkládací pohovka pro přespání návštěv.

Materiály
Přáním bylo vytvořit byt v jednoduché barevnosti v kombinaci bílé a odstínu dubu. Podlahy jsou tvořeny odstínem běleného dubu. Dlažba a obklady v koupelně, WC a předsíni byla volena velkoformátová v odstínu velmi světle béžovém. Veškerý nábytek byl dělán na zakázku truhlářem; byla použita dubová dýha v kombinaci s bílou.

Stavební práce
Stavebně zde byla provedena kompletní výměna elektroinstalace, nové rozvody vody a kanalizace. Kompletně vybourány byly původní podlahy, které byly bohužel v různých výškových úrovních, tudíž se pak musely dorovnávat stěrkami.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Atelier Spectrum