Dentální učení Kladno

Dentální učení Kladno
Spolupráce:Petr Husák
Adresa: Sportovců 2311, Kladno, Česká republika
Investor:MUDr. Jiří Pekárek, Dental asistence s.r.o.
Realizace:01 - 10 / 2014


Konverze budovy štábu bývalých kasáren Lidice v Kladně pro potřeby Dentálního učení Kladno.
Dvojtrakt s velkorysou chodbou a středním křídlem schodiště se sociálním zázemím ideálně vyhovoval jak po účely výuky, tak zdravotnického zařízení a kancelářského zázemí sídla firmy. 
V suterénu je technické zázemí a šatny zaměstnanců.
V přízemí recepce, šatna, lobby s barem a čekárna, kancelář, přednášková a výuková místnost se zubařskými křesly, vlastní ordinace a sociální zázemí návštěvníků.
V patře administrativní zázemí vedení firmy, jednací místnost, výukové prostory s fantomy a nejmodernějšími dentálními simulátory, laboratoř a zázemí zaměstnanců.
Hlavní vstup byl přeorientován směrem do ústředního dvora, bývalý vstup do ulice využit na recepci.
Podobně bylo sneseno vedlejší schodiště na půdu, pro budoucí využití podkroví na odbornou knihovnu a seminární místnost bylo prodlouženo hlavní schodiště s citací tvarosloví kamenných stupňů v oceli, další únikové schodiště na severní fasádě.
Chodby byly zbaveny vestaveb a rehabilitovány na lobby/foyer výukových prostor pro neformální setkávání dentálních specialistů při příležitosti seminářů a školení. Stěny jsou obloženy panely s akustickými výřezy, z nich konzolovány stolky a lavice, dveře mají skrytá křídla v rámci obkladu, jednotícím prvkem je barevná římsa, podobný akcent se opakuje u vložených polí orientačního systému v podlahách a schodiště.
Kompletní výměna a obnova povrchů, výplní otvorů, nových souvrství podlah s množstvím rozvodů a technologií, ve výukových místnostech a ordinaci polyuretanové stěrky, chodby a kancelář bělený dub, členění prostor skleněnými polopřepážkami, instalování inteligentního ovládání osvětlení pohybovými a soumrakovými čidly, optický kabel na pořádání online konferencí.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Jiří Hušek