Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Kulturní klub města Písku
rekonstrukce a dostavba

Autor: Adam Rujbr Architects s.r.o. | Adam Rujbr
Spoluautor: Dušan Knoflíček, Marika Pajgrtová, Tomáš Shromáždil
Adresa: 1. máje 1605, Písek, Česká republika
Náklady: 171 000 000 CZK Realizace: 2005

Třípodlažní budova kulturního domu z padesátých let minulého století byla transformována na multifunkční společenské centrum. Původní vnější tvář budovy byla kultivována. V nově přistavěných částech je naopak přiznána doba vzniku pomocí užitých soudobých materiálů – hliníkové rámy, velkorysé prosklení, dřevěný obklad. Řád původní stavby je respektován. Uplatňuje se kontrast šedé omítky původní budovy se svěží přírodní texturou dřevěného obkladu v nově dotvořených částech. Zastřešení východní fronty tvoří jednotící prvek pomocí ploché střechy s přetaženou římsou, chránící fasádu proti povětrnostním vlivům. Nový oboustranně přístupný výtah umožňuje bezbariérový pohyb po všech podlažích budovy. Rekonstruované i nově vzniklé interiéry charakterizuje četné užití ušlechtilých materiálů: například kartáčovaná ocel madel a zábradlí s velkorysými plochami skla. Ta se uplatňuje především na nově vestavěných balkonech a přísálí I. patra a v průhledech do zahrady na jižní stěně. I. podzemní podlaží. Z prostoru staré kotelny vznikl, díky ponechání původního technického vybavení, futuristicky vyhlížející klub Kotelna s přiléhajícím barem, skladem a strojovnou výtahu.

I. nadzemní podlaží. Od řeky Otavy se prochází vstupní halou k šatnám. Využitím původního technického zázemí vznikl zajímavě řešený klubový prostor Uhelna a přilehlý salonek.

II. nadzemní podlaží. Ze vstupní haly přivádí návštěvníky do předsálí hlavního sálu dvě křídla schodišť. V prostoru haly se nacházejí dva bary s vlastním zázemím. Prostor hlavního sálu lze díky unikátnímu teleskopickému zařízení tribuny hlediště velmi snadno a rychle přestavět a využít jej k divadelnímu i tanečnímu vystoupení. Nový je výtah v místě forbíny. Podobně je nastavitelný i prostor pod jevištěm. Z předsálí jsou rovněž přístupny boční trakty – severní a jižní. V severním je vybudována restaurace se samostatným vstupem přímo z parkoviště. Hlavní prostor jižního traktu představuje menší sál s jevištěm a hledištěm využitelný pro divadelní účely a konference. Z jižní strany přiléhá k hlavnímu sálu prostor letní scény.

III. nadzemní podlaží. Dvouramenným schodištěm jižního křídla západního traktu se vstupuje na podestu druhého patra, odkud je vstup do jednacího sálu a nově vzniklé klubovny. Z jednacího sálu je přístup do severního horního přísálí s balkonem. Nachází se zde také zvuková kabina. Ve východním traktu je podél jeviště nově přistavěno křídlo určené pro účinkující.

IV. nadzemní podlaží (podkroví). Západní trakt obsahuje kompletně vybavená apartmá pro účinkující a kanceláře.
Projekt
Generální projektant
ELSEREMO, a.s.
Fotografie
Filip Šlapal
Stavba
Zhotovitel
Kočí, a.s.
Autor: Martin Rosa, 23.09.05
Návštěvnost: 64124 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Prosinec 2017
arrow
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.