Ubytovací zařízení Beachwell Pelhřimov

Ubytovací zařízení Beachwell Pelhřimov
Spolupráce:Pavel Sochorek, Zuzana Matoušková
Adresa: Táborská 2467, Pelhřimov, Česká republika
Realizace:04/2015 – 01/2016
Zastavěná plocha:184 m2


Nedávno dostavěný beachvolejbalový areál v Pelhřimově zahrnuje dva venkovní a dva kryté kurty, dostatečné klubové zázemí pro hráče, sociální zázemí a v přízemí klubovny wellness zařízení. Provozování areálu si samo řeklo o nutnost zbudovat ubytovací zařízení, které logicky doplní celý areál. Principiálně nešlo realizovat novou výstavbu mimo sevřený pozemek, a proto autoři navrhli budovu, která se vztyčila nad stávající parkoviště.
Jedná se o jednoduchou kompozici s centrálním vzdušným pororoštovým schodištěm zasazeným mezi dvěma železobetonovými bloky celého zařízení. Uvolněnost schodiště podtrhuje skleněné zastřešení. Tímto se kompozice opírá o dva nestejné bloky, které v přízemí pokrývají parkoviště a v dalších dvou podlažích jsou umístěné samotné pokoje.
Byly zvoleny pokoje v úrovni střední hotelové vybavenosti. Celé řešení se opřelo o zakázkové interiérové vybavení, jež dostatečně řeší nejenom spaní, ale i úložné prostory a zároveň plnohodnotné sociální vybavení.  Celkem zařízení disponuje 10 dvoulůžkovými pokoji, z nichž většina má k dispozici sklápěcí přistýlku.
Stavebně konstrukční řešení využívá železobetonovou stěnovou konstrukci, jejíž zateplení je oboustranně opatřeno parotěsnou a difuzní fólií. Vše je obaleno dřevěným obkladem, který je vynechán v okenních pásech pokojů a naopak v řidší podobě přechází přes okna chodby.
Krátké provozování areálu ověřilo funkčnost celé kompozice a to jak parkování, tak samotného ubytování.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Studio A s.r.o.