Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Rekonštrukcia administratívnej časti firmy Pyronova

Autor: architekti Šercel Švec | Peter Šercel, Andrej Švec
Adresa: Budai Deleanu 11, Kluž, Rumunsko
Investor: Pyronova IS Romania s.r.l.
Projekt: 02.2015 Realizace: 02-12.2015

Koncepcia návrhu architektúry vnútorného priestoru  je determinovaná prácou so svetlom v interiéri. Zrekonštruovaná administratívna časť je v existujúcej hale, ktorá je čiastočne zapustená do terénu, čo vytvára zvýšené nároky na presvetlenie vstupnej časť a kancelárskych priestorov.
Centrálnym priestorom je vstupná hala s recepciou, ktorá predstavuje hlavnú dynamickú líniu určujúcu kvalitu priestoru. Vzdušnosť priestoru je podporená svetlou podlahou a vizuálnym prepojením s kanceláriami a zasadačkou.  Na vstupnú halu sú napojené ďalšie časti interiéru, ktoré sú znázornené jednotlivými hmotami. Hmoty uložené v priestore ako nosné prvky dizajnu svojím usporiadaním vytvárajú príjemné miesto pre každodennú prácu. Jednoduchá orientácia, ľudská mierka, svetlo a gradácia použitých materiálov zvýrazňuje firemnú hierarchiu.
Priestory kancelárií a zasadačky sú vizuálne prepojené s recepciou. Medzi kanceláriami na celodennú prácu a vstupnou halou vzniklo napätie medzi súkromným a poloverejným priestorom. Tento aspekt je potlačený zníženou svetlou výškou oddeľujúceho presklenia. Tento prvok vytvoril dostatočné presvetlenie vstupnej haly a jasné vymedzenie hraníc jednotlivých dispozičných celkov.
Vizuálne prepojenie recepcie s kanceláriami a zasadacou miestnosťou jej dodáva vzdušnosť, ktorá je podporená svetlou podlahou. Zároveň otvorenosť jednotlivých priestorov jasne determinuje ich mieru verejnosti. Kým kancelárie a zasadačky sú vizuálne prepojené s recepciou a otvorené prichádzajúcemu návštevníkovi, zázemie je čiernym hranolom so zníženým stropom označené ako súkromný priestor.
Kancelária riaditeľa pobočky a zasadacia miestnosť sú obohatené o cementovláknitý obklad. Jednotlivé dielce sú úložné v priestorovej hre 3D obkladu, kde niektoré dielce vystupujú o celkovú hrúbku materiálu do priestoru, čím tieto priestory dostávajú na význame. Celkovú atmosféru priestorov dotvára materiálová báza podlahy, ktorá podčiarkuje hlavné architektonické motívy. Pohľadový betón vo vstupe, ako prienik exteriéru, v zasadačke, kuchyni a WC ( zvýraznenie poloverejnej funkcie a prepojenie nadväzujúcich priestorov). Biele PVC vo vstupnej hale, recepcii, pre zvýšenie vzdušnosti a otvorenosti priestoru.
Koberec s metalickým vláknom v kanceláriách.
Mobiliár je z veľkej časti realizovaný na mieru, doplnený o dizajnové solitéry od firmy Ton.
Jednotlivé priestory boli medzi sebou hlukovo odizolované.
Budova bola dodatočne zateplená do nízkoenergetického štandardu. Technológia vetrania je s pomocou rekuperácie tepla.
Architekti Šercel Švec

















Projekt
Fotografie
Tomáš Manina
Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Petr Šmídek, 20.03.16
Návštěvnost: 16042 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Září 2017
arrow
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.