Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Podkrovní byt ve Strašnicích

Autor: Mooza Architecture | Petra Bíšková, Klára Císařovská
Adresa: Strašnice, Praha, Česká republika
Projekt: 2014 Realizace: 2015
Užitná plocha: 65 m²

Sympatická spolupráce s klientkou začala po zakoupení podkrovního bytu, který ji na první pohled zaujal prostorností, vzdušností a velkorysou terasou na střeše. Na druhý pohled se však objevilo hned několik nepříjemností. Počínaje nešťastnou dispozicí koupelny, v níž zabírala velkou část plochy neúměrně velká vana, přičemž klientčiným snem byl hlavně sprchový kout. Dále nepraktické řešení uvažované kuchyně a nedostatek úložných prostor. Následovala stísněná ložnice s převážně zkosenými stěnami, umístění postele a šatní skříně.
Dispozici koupelny jsme změnily od základů a při osazení obdélníkové vany se vešel i zmíněný sprchový kout. Zařízení jako pračka a kotel se posunuly až za posuvnou stěnu, a nejsou tak oproti původnímu plánu hned na očích.
V samotném obytném prostoru se objevovalo mnoho různých dezénů a barev dřeva (podlaha, dveře, zábradlí…). Při volbě barevnosti nově navrhovaného nábytku jsme tedy zvolily koncept „koláže“ různých odstínů dýhovaných dvířek. Celkem se zde střídají tři druhy (různě mořená třešeň a ořech). Jednotlivé odstíny jsme ladily na základě velkoformátových vzorků přímo na místě. Myslíme si, že ve výsledku se podařilo vytvořit celistvý prostor, který se tímto přístupem sjednotil a nově přidané prvky přirozeně zapadly do původního rámce. Nové skříně na míru začínají již u vstupních dveří a pod schody plynule přecházejí v kuchyň. Z kuchyňské linky vybíhá malý pultík, který slouží pro pohotovostní sezení, popřípadě pro rychlou snídani.
V obývací části je nejvýraznějším prvkem knihovna, která svým členěním na jednotlivé boxy princip koláže jednotlivých dezénů podporuje. Pod šikminu do nejnižšího místa je pak umístěno sezení s pohodlnou a přestavitelnou pohovkou značky Polstrin. Místo televize zatím slouží investorčin oblíbený obraz.
Řešením pro ložnici nakonec bylo obrácení postele o 180 ° - tedy hlavou směrem do místnosti, kde je nejvyšší světlá výška. Jako krytí hlavy slouží kombinovaný peřiňák s nočním stokem.













Projekt
Fotografie
Robert Žákovič
Zdroj: Autorská zpráva
Vložil: Kateřina Lopatová, 07.03.16
Návštěvnost: 21689 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
skříně Janka 09.03.16 08:40
Skříně Klára Císařovská 09.03.16 09:17
Zastena za kuchynskou linkou Zuzana 17.03.16 12:16
Odpověď - tabulovka Klára Císařovská 31.03.16 07:49
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Srpen 2017
arrow
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.