Opportunity

Bytový dům Chodovec E

Opportunity
Adresa: Klíčová, Blažimská, Chodovec, Praha, Česká republika
Investor:Skanska Reality a.s.
Realizace:11/2014


Bytový dům Opportunity je urbanistickým dokončením již realizovaného souboru čtyř bytových domů v lokalitě Chodovec na Praze 11.
Objekt má v šesti nadzemních a jednom polozapuštěném podzemním podlaží 50 bytových a 2 nebytové jednotky. V polozapuštěném podlaží, které tvoří podnož objektu, jsou umístěna parkovací stání pro residenty a technické zázemí pro objekt.
Z podnože ponechané v pohledovém betonu vyrůstá vlastní hmota bytového domu půdorysného tvaru písmene „L“, jejíž vnější povrch tvoří fasáda z omítkoviny v převážně lomené bílé barvě. V ustupujícím podlaží pak půdorysné „L“ tvoří dvě propojené „améby“, v metalické omítce, které objem doplňují a jsou v kontrastu s pravoúhlostí i materiálovým řešením základní hmoty domu.
Fasáda objektu je v několika místech narušena vertikálními zářezy, provedenými kontrastně v ostře červeném odstínu, narušujícím horizontalitu hmoty a monotónost fasád.
Vizuálně dominantním prvkem je ale především východní - vstupní strana objektu, která je akcentována systémem šikmo vybočujících obvodových zdí v sekcích dle osového systému domu. Náklon jednotlivých polí fasády umožňuje dosažení lepšího oslunění a osvětlení bytových jednotek. Fasáda je doplněna balkony z desek FunderMAX s tmavým stříbřitým nebo bílým povrchem.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od S.H.S architekti s.r.o.