Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Rekonstrukce bytu Na bitevní pláni, Praha 4
Kompletní rekonstrukce bytu 1+1 o ploše 31 m²

Autor: Atelier Spectrum | Lucie Mlýnková
Adresa: Nusle, Praha, Česká republika
Realizace: 2015

Jednalo se o zdevastovaný byt v cihlovém domě. Původní dispozice byla nevyhovující. Malá kuchyňka byla situována v chodbě za vstupními dveřmi. A v menší místnosti vedle byla samostatná koupelna, kde byla umístěna vana, umyvadlo a také tam stál sporák, který se do chodby nevešel.

Základem tedy bylo vytvořit nové dispoziční řešení. Finální dispozice byla vybrána z několika variant jako nejvíce vyhovující.

Původní místnost pouze pro WC byla rozšířena na úkor obytné místnosti tak, že vznikla plnohodnotná koupelna se sprchovým koutem.

V původní místnosti koupelny byla vytvořena nová kuchyň. Kuchyň si přál majitel vybavit dvouplotýnkou, dále je zde umístěna kombinovaná trouba a lednice. Prostor byl využit tak, aby zde bylo dostatečné množství úložných prostor.

V předsíni byla vytvořena vestavná skříň, ve které je ukryt kotel, ohřívač vody a pračka. Dále je zde místo pro boty a kabáty.

V obytné místnosti byl kladen důraz na maximální množství úložných prostor. Jsou zde vytvořeny vestavné skříně po obou delších stěnách místnosti.

Na jednu vestavnou skříň navazuje pracovní stůl s úložnými prostory vedle, které se dají snadno zaklopit. Je zde také vytvořena nika pro televizi.

Druhá vestavná skříň je uprostřed taktéž vykousnutá a to pro umístění postele. Postel je vysunovací; přes den je postel zasunutá a tvoří tak pohovku. Čalouník vytvořil zadní polštáře, které se dají sundat v případě roztažení postele. Za zády pohovky je umístěn úložný prostor pro peřiny. V ostatních úložných prostorech jsou šatní tyče a police.

Veškerý nábytek byl vytvořen v bílé barvě tak, aby nezmenšoval už tak malý prostor. Byly zde použity pouze menší barevné prvky pro oživení.

Barevný prvek se opakuje také v koupelně v podobě skříňky pod umyvadlem. Vzhledem k blízkosti jádra mohla být sprcha vytvořena pouze spádováním do odtokového žlaby a nemuseli jsme použít sprchovou vaničku.

Stavebně byla provedena kompletní výměna elektroinstalace, vodovodního a kanalizačního připojovacího potrubí. Jelikož se v domě chystá výměna vodovodních a kanalizačních stoupaček, bylo nutné je vyměnit v tomto bytě v předstihu, aby se pak do bytu už nemuselo zasahovat. Toto trošku zkomplikovalo práce, jelikož bylo nutné domluvit se se sousedy nad a pod bytem, kterým jsme zasahovali do koupelen a tyto koupelny pak uvést do původního stavu.










Projekt
Fotograf
Tomáš Dittrich
Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Jan Kratochvíl, 03.02.16
Návštěvnost: 16573 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Duben 2017
arrow
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.