Rekonstrukce bytu Na bitevní pláni, Praha 4

Kompletní rekonstrukce bytu 1+1 o ploše 31 m²

Rekonstrukce bytu Na bitevní pláni, Praha 4
Jednalo se o zdevastovaný byt v cihlovém domě. Původní dispozice byla nevyhovující. Malá kuchyňka byla situována v chodbě za vstupními dveřmi. A v menší místnosti vedle byla samostatná koupelna, kde byla umístěna vana, umyvadlo a také tam stál sporák, který se do chodby nevešel.

Základem tedy bylo vytvořit nové dispoziční řešení. Finální dispozice byla vybrána z několika variant jako nejvíce vyhovující.

Původní místnost pouze pro WC byla rozšířena na úkor obytné místnosti tak, že vznikla plnohodnotná koupelna se sprchovým koutem.

V původní místnosti koupelny byla vytvořena nová kuchyň. Kuchyň si přál majitel vybavit dvouplotýnkou, dále je zde umístěna kombinovaná trouba a lednice. Prostor byl využit tak, aby zde bylo dostatečné množství úložných prostor.

V předsíni byla vytvořena vestavná skříň, ve které je ukryt kotel, ohřívač vody a pračka. Dále je zde místo pro boty a kabáty.

V obytné místnosti byl kladen důraz na maximální množství úložných prostor. Jsou zde vytvořeny vestavné skříně po obou delších stěnách místnosti.

Na jednu vestavnou skříň navazuje pracovní stůl s úložnými prostory vedle, které se dají snadno zaklopit. Je zde také vytvořena nika pro televizi.

Druhá vestavná skříň je uprostřed taktéž vykousnutá a to pro umístění postele. Postel je vysunovací; přes den je postel zasunutá a tvoří tak pohovku. Čalouník vytvořil zadní polštáře, které se dají sundat v případě roztažení postele. Za zády pohovky je umístěn úložný prostor pro peřiny. V ostatních úložných prostorech jsou šatní tyče a police.

Veškerý nábytek byl vytvořen v bílé barvě tak, aby nezmenšoval už tak malý prostor. Byly zde použity pouze menší barevné prvky pro oživení.

Barevný prvek se opakuje také v koupelně v podobě skříňky pod umyvadlem. Vzhledem k blízkosti jádra mohla být sprcha vytvořena pouze spádováním do odtokového žlaby a nemuseli jsme použít sprchovou vaničku.

Stavebně byla provedena kompletní výměna elektroinstalace, vodovodního a kanalizačního připojovacího potrubí. Jelikož se v domě chystá výměna vodovodních a kanalizačních stoupaček, bylo nutné je vyměnit v tomto bytě v předstihu, aby se pak do bytu už nemuselo zasahovat. Toto trošku zkomplikovalo práce, jelikož bylo nutné domluvit se se sousedy nad a pod bytem, kterým jsme zasahovali do koupelen a tyto koupelny pak uvést do původního stavu.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Atelier Spectrum