Rodinný dům v Dřevíči II

Rodinný dům v Dřevíči II
Rodinný dům ve Velkém Dřevíči z roku 2003 byl mojí vůbec první vlastní realizací. Získal plno pozornosti v odborných periodikách a je uvedený i v Ročence české architektury 2003-2004. A i proto, že jsem ho měl rád takový, jaký byl, odmítal jsem nejprve investorův požadavek na jeho zvětšení o nadstavbu s dalšími pokoji pro rozšiřující se rodinu. Po letech rozhodlo až naléhání manželky, že pokud jim návrh nevypracuji já, půjdou za někým jiným. A tak jsem při jedné společné oslavě podlehl a zadání přijal. Vypracováno bylo pod heslem "Lepší si to zkazit sám, než aby to zkazil někdo jiný :-)".
Dům získal mimo dvou zmíněných dětských pokojů s hygienickým zázemím i nové zateplení s původně zamýšleným barevným odstínem tmavě šedé. Je nutné přiznat, že rekonstrukce přidáním 40 m² k původním 120 m² funkci domu moc prospěla, protože mnohem lépe odpovídá požadavkům čtyřčlenné rodiny s kočkou a psem (německou dogou).
Jedná se o první rekonstrukci vlastního domu, na kterou nyní navazujeme dostavbou pavilonu k rodinnému domu Kramolna (2012). Je to pro nás nová a velmi zajímavá zkušenost, která nám potvrzuje správnost našeho přístupu ke klientům. Nejvíce nám totiž záleží na vytváření dlouholetých vztahů založených na vzájemné úctě a respektu.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Chmelař architekti