Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Dům v Kosai
湖西の家

Autor: Shuhei Goto Architects | Shuhei Goto
Adresa: Kosai, Japonsko
Projekt: 12.2013 - 11.2014 Realizace: 12.2014 - 7.2015

Užitná plocha: 117 m² Zastavěná plocha: 66 m²
Plocha pozemku: 198 m²

Rodinný dům je složený z menších částí, které se od severu k jihu postupně snižují, aby mohlo denní světlo pronikat i do zadních částí. Výsledkem je dům s nepravidelným půdorysem i výškou stěn, což nakonec působí jako srostlice čtyř samostatných domů. Do hlavní obytné místnosti v přízemí pronikají sluneční paprsky z jižní strany přes vnitřní balkon ve druhém poschodí. Z obývacího pokoje můžete skrze horní světlík zároveň obdivovat rostliny kvetoucí na balkoně. Průčelí, které je rozděleno do čtyř částí, vytvořilo jedinečnou kompozici, která se stala charakteristická pro celý dům. Zároveň bylo možné přizpůsobit výšku každé části okolním budovám, cestám i stromům.
Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Petr Šmídek, 11.01.16
Návštěvnost: 18221 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Prosinec 2017
arrow
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.