Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Rekonstrukce řadového rodinného domu v Brně-Židenicích

Autor: Richard Sukač
Adresa: Tenorova 14, Židenice, Brno, Česká republika | mapa
Projekt: 2015 Realizace: 2015

Rekonstruovaný dům se nachází v klidné ulici s řadovou zástavbou v Brně Židenicích na ulici Tenorova. Tato lokalita je charakteristická hustou zástavbou řadových dvojdomků, které mají pouze malé předzahrádky s vjezdy do garáží. V zadní části domů jsou u každých dvojdomků zrcadlově situovány intimní otevřené dvorky.

V průběhu minulých let byl dům původními majiteli částečně rekonstruován v podobě zateplení, výměny původních kastlových oken za plastová a dalších menších dispozičních úprav. Nový majitel dům koupil s vizí klidného bydlení pro manželský pár středního věku a původně předpokládal pouze menší rekonstrukci stávajícího stavu dispozice. Zadáním investora byl tedy návrh různých variant interiérů, jedním z hlavních požadavků bylo vytvoření zádveří s úložnými prostorami.

Původní dispozice domu neumožňovala vytvoření prostoru pro kuchyňskou linku s jídelním stolem a  samostatným obývacím pokojem, který by navazoval na uzavřený dvorek. Z tohoto důvodu bylo přistoupeno k radikálnímu řešení rekonstrukce a to obrácením dvorku o 90 stupňů a přistavění části místnosti navazující na schodiště. Toto řešení tak umožňuje vytvoření volného prostoru bez bariér pro komfortní kuchyňskou část s velkým jídelním stolem a obývací část, která je posuvnou prosklenou stěnou vizuálně propojena s uzavřeným intimním dvorkem. Nově vytvořené zádveří poskytuje majiteli dostatek úložných prostorů. Dispozice zádveří vytvořila optimální prostor pro volný přechod z jídelního do obývacího pokoje. Ten je využit pro knihovnu a vestavěné skříně. Z důvodu změny polohy dvorku, zásadních změn v nosných konstrukcích a v dispozici celého přízemí byla také přesunuta poloha koupelny, využita byla i původní část garáže. Garáž i tak poskytuje dostatek míst pro jedno auto.

Při návrhu interiéru byl kladen důraz na jednoduchost, útulnost a přírodní materiály. Počítalo se i s prvky, které si majitelé přinesli z původního bytu (lednička, litinová kamna, obrazy, doplňky).
Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Jan Kratochvíl, 20.12.15
Návštěvnost: 29790 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
dobrá práce JM 22.12.15 12:14
... PaloK 24.12.15 09:50
Truhlaria kontakt? Jan Kočárek 25.12.15 22:25
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Prosinec 2017
arrow
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.