Bytový dům Kadetka

Bytový dům Kadetka
Spolupráce:Petr Mutina, Promed s.r.o.
Adresa: Božetěchova, Královo Pole, Brno, Česká republika
Investor:DOMOPLAN – BYTOVÝ DŮM KADETKA s.r.o.
Projekt:2012
Realizace:2013-15
Obestavěný prostor:25090 m3


Kadetka je bytový projekt skládající se ze tří bytových domů, které jsou umístěny v zahradním prostředí. Naproti komplexu se nachází královopolský park Kadetka, podle kterého byl pojmenován i tento bytový dům. K zadní části bytových domů přiléhá královopolské kulturní centrum Semilasso. Občanská vybavenost, která obklopuje celý areál, je nespornou výhodou bydlení v této lokalitě stejně jako krátká vzdálenost do centra města. Obyvatelé mají na dosah jak obchodní a zdravotní centra, kulturní a restaurační zařízení, tak samozřejmě městskou hromadnou dopravu včetně vlakového nádraží.

Bytové domy jsou neagresivní bílé kubusy umístěné v zeleni. Pod objekty se nachází hromadné garáže s 68 parkovacími místy. Každý byt tak má k dispozici vlastní garážové stání, balkon nebo terasu. Objekty nabízí veškeré varianty rozměrů bytů, od 1+kk až po 5+1 s terasou, které se nacházejí na střechách jednotlivých domů. Samozřejmostí bytů je kompletní sociální zařízení a kuchyň, což zaručuje veškerou připravenost k bydlení.

Přízemní byty mají vlastní soukromé zahrádky. Komplex obklopují veřejné zahrady, které patří také obyvatelům bytového domu a které jsou bezpečné a uzpůsobené pro bezstarostný pohyb dětí. Komunikace, která prochází veřejnou zahradou, slouží pouze pro stěhování a není tudíž průjezdná. Bytový komplex je uzavřený v zahradě, ale zároveň využívá všech předností, které v současné době brněnská čtvrť Královo pole obyvatelům poskytuje.


Počet bytů: 49 bytů
Počet parkovacích míst: 63
Zastavěná plocha - nadzemní část: 903,6 m²
Zastavěná plocha - podzemní část: 2 514,0 m²
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Bodové domy v Brně Kr. Poli - Kadetka
Sl. Kuchovský
11.12.15 02:23
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od RAW