Apartmánový dům Nad Jelením potokem

Apartmánový dům Nad Jelením potokem
Adresa: Jelení louka, Zelený důl, Pec pod Sněžkou, Česká republika
Investor:Salert a.s.
Projekt:2013 - 2014
Realizace:2014 započata stavba


Pozemek domu se nachází ve II. zóně Krkonošského národního parku. Jedná se o jediné zastavitelné místo v této zóně. Lokalita Jelení louka, okraj oblasti s názvem Zelený důl s krásnými vodopády, se rozkládá v odlehlé části Krkonoš.

Půdorysná stopa navrženého apartmánového domu kopíruje stopu původního vyhořelého objektu. Použité stavební materiály jsou tradiční, typické pro danou lokalitu. Jako obklad fasády objektu byl zvolen přírodní neopracovaný dřevěný obklad různých šířek i výšek, který svým charakterem odpovídá drsné upřímnosti okolní krajiny. Střešní krytina bude z hliníkových svitků plechu. Pro dosažení vyhovujícího oslunění obytných jednotek, především těch, které jsou orientovány na sever, byly navrženy arkýře, jejichž prosklené plochy jsou východním nebo západním směrem. Ty tak spolu s členitostí půdorysu objektu kopírují členění původních rekreačních chat Krkonoš, jejichž běžnou součástí jsou zdobné arkýře. Celková hmota objektu kopíruje svažitý terén a prolíná se s okolním lesem.

Navržené dispoziční a provozní řešení vychází z účelu užívání stavby, tedy z požadavků na rekreační zařízení. V domě se nachází celkem 39 bytů (1+kk až po mezonety 4+kk). Za vstupem do objektu umístěném ve východní části 1.PP se nachází recepce s restaurací, odkud vede přímé schodiště půdorysně protínající celý dům. Veškeré technické a skladovací zázemí, garážová stání i společné prostory jsou dispozičně oddělené od obytných místností, která tak zaručují dostatek soukromí pro obyvatele jednotek. V 1.NP jsou kromě obytných jednotek navrženy wellness, sklepní kóje a kotelna. Ve 2.-4. jsou navržené pouze obytné jednotky. Nejluxusnější mezonety jsou v nejvyšších patrech a jejich součástí jsou terasy. Ty se také vyskytují u obytných jednotek ve 2.NP propojených s terénem.
4 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Jelení louky
Marek Ridel
10.12.15 02:03
Jelení louky
Silvie Fierla
14.12.15 10:11
Jelení Louky
Petr Semec
24.03.18 03:03
Jelení louky
Jarka
13.12.18 08:12
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Chmelař architekti