Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Mateřská škola Muntlix
Kindergarten Muntlix

Autor: Hein Architekten | Matthias Hein
Spolupráce: Magdalena Rauch
Adresa: Fidelisgasse 1a, Muntlix, Zwischenwasser, Rakousko | mapa
Investor: Kilian Tschabrun, Gemeinde Zwischenwasser
Projekt: 2012-13 Realizace: 2012-13
Soutěž: 2011 Užitná plocha: 897 m²
Zastavěná plocha: 375 m² Obestavěný prostor: 4350 m³

Mateřská škola je vložena mezi další důležité komunální stavby (obecní úřad, dům mládeže, farnost, škola a kostel) v centru obce Muntlix. Díky svému uskočení od přilehlé komunikace a sousedních budov vzniká před školkou volné prostranství, které navazuje na náves vedoucí od společenského sálu až ke kostelu. Pavilónový objekt je podobně jako květ umístěn uprostřed zeleně  a je rovnoměrně orientován do všech směrů. Kompaktní budova ze dřeva je postavena v pasivním standardu. Veškeré dřevo spotřebované na stavbě bylo vytěženo v obecním lese. Využitím místních zdrojů se podařilo vyvarovat zdlouhavé dopravě. Součásti podlahové skladby je devět centimetrů silná vrstva z dusané hlíny. Tímto způsobem se podařilo částečně zužitkovat výkopový materiál. Nemusel tak být použitý cementový potěr, ale přesto zůstala dostatečně silná vrstva materiálu pro ukládání tepelné energie. Projektování a následná výstavba nové mateřské školy byla provedena ve spolupráci s energetickým svazem svazu životního prostředí, aby návrh splňoval nejpřísnější požadavky na komunální stavby ve Vorarlbersku. Použité stavební materiály byly prověřeny a schváleny místními ekologickými stavební úřady. Kontrolované větrání a rekuperace tepla zaručuje optimální kvalitu ovzduší s minimálními tepelnými ztrátami. Fotovoltaické panely umístěné na střeše dodávají do sítě více elektrické energie než dům spotřebuje. Převážná část použitých stavebních materiálů pochází z obnovitelných surovin, což společně s přebytkovým energetickým hospodařením zaručuje, že budova po skončení svého životního cyklu zahladí svoji „ekologickou stopu“.
HEIN architekten
Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Petr Šmídek, 25.10.15
Návštěvnost: 12830 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Duben 2017
arrow
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.