TPB - CENTRÁLNÍ ZÓNA - 1. etapa

1. fáze – objekt A a B

TPB - CENTRÁLNÍ ZÓNA - 1. etapa
Spolupráce:Josef Dundáček
Urbanistická koncepce: HKR Architects
Adresa: Purkyňova 107, Medlánky, Brno, Česká republika
Investor:Český technologický park Brno a.s.
Realizace:2014


Aktuální pokračování výstavby v Českém technologickém parku Brno (TPB) se realizuje v tzv. Centrální zóně. Zóna navazuje na původní urbanistickou koncepci TPB z devadesátých let, na které jsme se podíleli. První dva realizované objekty (A a B) Centrální zóny jsou 1. fází výstavby s celkem 6 administrativními budovami (koncepce HKR Architects). Architekti a inženýři K4 převzali projekt ve fázi nedokončeného stavebního povolení a dovedli k realizaci včetně řízení výstavby.
Jedná se o koncepčně obdobné kancelářské budovy jako v zóně A (IBM) s moderněji dynamicky formovaným layoutem i fasádami. Objekty mají vždy dvě třípodlažní kancelářská křídla se společnou komunikační dvoranou a hygienickým zázemím a dvě podzemní parkovací podlaží.
Budova A, kde sídlí vedení TPB má v přízemí několik retailových jednotek a v patrech další nájemníky, celou budovu B obsadila softwarová firma Red Hat.
Charakteristickým motivem řešení fasád jsou předsazené skleněné tabule s potiskem v barvě budovy, který vychází ze struktury šupin motýlích křídel, zvětšených elektronovým mikroskopem (odkaz na hi-tech firmy v TPB). Motivy a barevnost se propisuje i do interiéru, který je řešen ve světlých tónech s důrazem na barevný akcent například v podobě skleněných obkladů či zelené stěny ve foyer.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od K4 a.s.