Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Rekonstrukce panelového bytu, Praha-Braník

Autor: Atelier Spectrum | Lucie Mlýnková
Adresa: Braník, Praha, Česká republika
Realizace: 2013

Kompletní rekonstrukce bytu 2+1 o ploše 37m².

Dispozice zůstala původní; jedním z důvodů byla cena, jelikož všechny příčky jsou panelové a jejich změna by znamenala vyšší náklady a navíc byt majitelce dispozičně vyhovuje.

Problémem, který bylo potřeba vyřešit, byl nedostatek úložných prostor a malá šířka ložnice. Do ložnice nebylo možné umístit manželskou postel tak, aby k ní byl přístup z obou stran.

Z důvodu přání majitelky - umístit v bytě piano, byla nakonec zvolena postel, která se vysouvá z podia, na němž je piano umístěno.
Po celé delší straně ložnice byly vytvořeny vestavné skříně; na opačné straně pak skříňky menší.

Vstup do kuchyně zůstal zachován - pouze otvorem. Dveře zde původně nebyly a majitelka je nepožadovala. Nová kuchyň byla vytvořena do tvaru "L". Vše je zde pohodlně umístěno - trouba kombinovaná s mikrovlnkou, vestavná lednice a myčka, varná deska s odsavačem a velikostně dostačující dřez.

Z obývacího pokoje přechází do kuchyně část obývacího nábytku, který zde má funkci spíže. Z důvodu potřeby velkého množství úložných prostor byla i zde po celé jedné stěně místnosti vytvořena vestavná skříň, uprostřed níž byl zachován prostor pro televizi a další elektroniku.

K protější stěně byl umístěn pracovní kout a pohovka. Nachází se zde také "čtecí" ušák s podnožkou.

Z důvodu nedostatku prostoru byl jídelní kout vyřešen sklopným stolkem a skládacími židlemi, které jsou pověšeny na stěně vedle něj.
V koupelně a na WC byla jako obklad i dlažba použita skleněná mozaika ve světle šedém odstínu. Pro oživení se zde, jako i v celém bytě, objevují prvky červené barvy.

Pračka je umístěna v koupelně a požadovanou sušičku jsme schovali za posuvné dveře v chodbě, kde je rovněž prostor pro uložení úklidových prostředků, žehlicího prkna, vysavače atd.

Druhý výklenek v chodbě byl použit pro šatní skříň.

Majitelce se líbila kombinace bílo-šedé barvy, která byla použita v celém bytě. Oživena je tyrkysovými dvířky skříněk a červenými barevnými doplňky.

Stavebně byla provedena kompletní výměna elektroinstalace, vodovodního a kanalizačního připojovacího potrubí. Byly odstraněny původní ocelové zárubně a nahrazeny obložkovými. Do bytu byla také instalována klimatizace; byt je orientován na západ a v létě zde bylo teplo.













Projekt
Fotograf
Tomáš Dittrich
Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Jan Kratochvíl, 13.10.15
Návštěvnost: 14983 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
EU do našich domovů ? Vladimír Synáč 16.10.15 11:23
doporučuji odtučňovací kůru ludvika kanická 16.10.15 15:36
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Duben 2017
arrow
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.