Industriální galerie a muzeum tisku / dostavba Tiskárny Karmášek

Industriální galerie a muzeum tisku / dostavba Tiskárny Karmášek
Spolupráce:AED / Zbyněk Ransdorf
Adresa: K.Weise 2619/9, České Budějovice, Česká republika
Investor:KARMÁŠEK reklamní agentura a tiskárna
Projekt:2012
Realizace:2015


Deset let provozu budovy tiskárny, deset let konzistentní situace s malými úpravami a posuny, vyvolaly u majitele tiskárny otázky nové motivace, posunu pracovního, společenského prostředí uvnitř a propojení s městem.

Realizovaná varianta číslo šest je nekompromisním plněním představ a zadání klienta o kulturní a společenské nadstavbě firmy.

Malá galerie se zázemím a s malým barem, napojení na vnitřní dvůr, který bude sloužit při společenských akcích jako exteriérové foyer,
je vytvořená nadstavbou a kultivací objektu trafostanice, který ve své původní podobě degradoval prostředí exteriéru firmy i ulice.
Drobná stavba je heraklitovým opláštěním, výškou, modulací sjednocená – scelená s hlavní budovou.
Doplňuje pozemek, pevně definuje vjezd do prostoru firmy.

Oba komunikačně nezávislé objekty s vlastními vstupy jsou v úrovni druhého nadzemního podlaží propojeny hlavním společenským, hlavním komunikačním objektem, otevřeným propojením mezi tiskárnou a galerií, otevřeným propojením mezi dvorem firmy a ulicí, otevřeným propojením mezi firmou a městem.

Brutální, ale ryzí vizuál, vnější obvodový plášť ze štětovnic, transparentní otevřený vnitřní obvodový plášť z pororoštů,
horizontální propojení vnější prostředí / vnitřní prostředí, vertikála odlehčující ocelový masiv a umožňující propojení s oblohou, pódium z masivních fošen a otevřený oheň, vrtule proti přehřívání objektu.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
vyjímečná záležitost
Peter Kolár
04.12.15 12:21
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Ivan Kroupa architekti