Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Kongresový sál / PVA EXPO Praha

Autor: Progres atelier | Vojtěch Kaas, Jan Kalivoda, Petr Sova
Generální projektant: Progres atelier, Jindřich Kaas
Adresa: Beranových 667, Letňany, Praha, Česká republika
Investor: PVA EXPO, a.s.
Projekt: 2013 - 2014 Realizace: 2014 - 2015
Užitná plocha: 1610 m²



Nedávno dokončený výstavní objekt slouží jako nová brána do areálu PVA EXPO v Letňanech. Jeho součástí je i vstupní hala, která odbavuje větší část návštěvníků, poskytuje moderní zázemí pro celý areál a ukrývá v sobě kongresový sál pro 650 osob.

Na základě řady studií a variant jsme definovali jasně čitelný koncept, který se ve třech fázích zrealizoval. Jednoduchým vložením nezávislé a výrazově odlišné struktury do existující průmyslové haly redefinujeme její vnitřní prostor. Vznikají tak dva propojené a přesto velice odlišné světy – velkorysý foyer s otevřenou galerií a multifunkční kongresový sál.
První je otevřený, rušný, plný života a pohybu. Červená podlaha v kontrastu s bílým lesklým pláštěm a průmyslovými ocelovými nosníky tvoří výrazný a na první pohled snadno zapamatovatelný obraz.
Prostor sálu je naopak záměrně tlumenější, a nechává tak vyniknout tomu co se v něm děje. Příjemný dojem podporuje kvalitní akustické řešení, stmívatelná svítidla, měkký koberec a jednoduchá černo-bíla barevnost.
Propojení je realizováno pomocí pěti lapidárních zářezů v rytmu stávající konstrukce haly. Zjednodušují orientaci, průstupnost a přes velkoformátové prosklení nechávají přehlédnout nerušeně celý prostor.

Objekt obsahuje veškeré nutné zázemí, VIP skybox, skladové plochy, podružné provozy a technologie. Zároveň umožňuje proměňovat výraz a charakter obou hlavních částí pomocí multimediální projekce na svůj bílý hladký plášť.
Objekt je tvořen nosným stěnovým systémem z tenkostěných profilů opláštěných sádrovláknitými deskami a finalizován nátěrem. Propojení s přízemím zajišťuje dvojice subtilních ocelových schodišť a velkoprostorový evakuační výtah.
Zdroj: Autorská zpráva
Vložil: Kateřina Lopatová, 18.09.15
Návštěvnost: 12674 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Březen 2017
arrow
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.