Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Interiér rodinného domu ve Velaticích

Autor: ČernáArchitektura | Martina Černá
Adresa: Velatice, Česká republika
Projekt: 2013-14 Realizace: 2014

Obytný prostor
Základní myšlenkou návrhu interiéru je sjednocení celého obytného prostoru použitými materiály, tvaroslovím mobiliáře a svítidel, barevností a minimalizace jejich použití. Jsou preferovány jednoduché tvary a přírodní materiály. Použité materiály a barvy - dřevo, kov, sklo, bílá a antracitová barva. Veškerý nábytek kromě jídelních židlí a sedací soupravy byl vyrobený na míru, na míru byl vyrobený i krbový portál, který je z jedné strany doplněný o úložný prostor na krbové nářadí a dřevo, z druhé strany je pak umístěná dubová výklopná lavice s úložným prostorem pod ní. Nedílnou součástí interiéru je i zeleň - částečně zakomponovaná do mobiliáře a textilie použité na potahu sedací soupravy a na koberci. K celkovému nasvětlení jsou vybrána jednoduchá bodová svítidla, nad dubovým jídelním stolem jsou umístěna skleněná závěsná svítidla, převýšený prostor obývacího pokoje zvýrazňuje atypické obloukové svítidlo, mobiliář je podsvětlený Led pásky.

Dětské pokoje
Zadání tohoto úkolu bylo jasné - děti rostou a každé už chce mít svoje soukromí, a proto je potřeba jeden dětský pokoj rozdělit na dva. Původní pokoj byl dlouhý, úzký a navíc v podkroví se šikmým podhledem. Naštěstí majitelé při stavbě domu využili prostor až k samému vrcholu krovu a podhled kopíruje tvar střechy. Ideálním řešením bylo vložení trojúhelníkového bloku z březové překližky doprostřed pokoje a tím pokoj rozdělit. Z každé strany bloku má každé dítě svou spací niku - holčička růžovou, chlapec tyrkysovou, průchod mezi pokoji je žlutý. Prostory kolem vložených postelí jsou využité jako úložné prostory. Každý pokoj je doplněný o pracovní stůl, křeslo a další nízké skříně s policemi.

Hala + šatna
Schodišťová hala se stávajícím schodištěm byla doplněna o nové osvětlení, stěna u schodiště byla opatřena omyvatelnou minerální stěrkou.
V šatně byl vyroben nábytek přesně na míru klientům, osvětlení zajišťují Led pásky ve vestavných hliníkových profilech.
Projekt
Fotograf
Hivision.cz
Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Jan Kratochvíl, 22.09.15
Návštěvnost: 16714 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Duben 2017
arrow
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.