Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Rodinný dům v horách

Autor: Master Design s.r.o.
Adresa: Pstruží, Česká republika
Náklady: 8 000 000 CZK Projekt: 2013
Realizace: 2014 Zastavěná plocha: 254 m²


Parcela
Parcela pro tento dům byla pro celý návrh klíčová. Nachází se v klidné části obce Pstruží, která se rozprostírá v Beskydech na svazích Ondřejníku. Z parcely jsou nádherné výhledy na okolní hory s dominující Lysou Horou a Smrkem. Pozemek se svažuje dolů směrem na východ. Jihovýchodním směrem jsou také situovány zmíněné výhledy. Především při západu slunce je tak možné z obytných místností sledovat úchvatné scenérie červenajících se hor. Směrem na západ pokračuje úbočí Ondřejníku až k jeho vrcholu.
Příjezd na parcelu je ze severovýchodní strany.

Architektura domu
Dům má výrazný liniový tvar. Je dlouhý přes 30m a široký pouze 6-10m. Osa domu probíhá po vrstevnici, aby nebylo nutné kvůli výraznému sklonu pozemku použít vnitřní vyrovnávací schodiště. Hmota domu má po celé délce sedlovou střechu, což bylo dáno místními regulativy. Dům je zónován dle účelu na technicko-skladovací část, denní část, část koupelny prádelny a techniky a ložnicovou část s pracovnami. Tyto jednotlivé zóny se propisují i do exteriéru budovy, kdy výrazně vystupují části denní zóny s obývacím pokojem a část s ložnicemi. Dům má tak ze strany terasy přívětivé členění na několik "domečků", které jsou příjemné svým rozměrem a zapadají do horské krajiny. Velký důraz byl kladen na výhledy z interiéru. Díky tomu je velké prosklení v obývacím pokoji, dětském pokoji a pracovně přesně zacíleno na hory a obyvatel domu si může tyto výhledy náležitě užít.

Zahrada

Pozemek, na kterém dům stojí, je poměrně rozlehlý. Stavba byla umístěna do jeho středové části. Dům parcelu díky tomu půlí na dvě části. Spodní zahrada s výhledy je pobytová, je zde velká terasa a okrasná část zahrady. Naproti tomu západní část zahrady je vyhrazena pro ovocný sad a prostor pro dětské hřiště.
Projekt
Fotograf
Jiří Ernest
Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Jan Kratochvíl, 13.08.15
Návštěvnost: 26997 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Prosinec 2017
arrow
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.