Moravská

Interiér rodinného domu

Moravská
Dispozice
- původní projekt byl navržen s větším počtem menších místností ve spodním patře.  Po úpravě je celá dispozice koncipována velkoryseji - tedy velká vstupní hala, které dominuje trojramenné schodiště a je prosvětlena rozměrným kruhovým střešním světlíkem. Obytný pokoj je situovaný ke kraji dispozice tak, aby obvodová stěna sloužila pro umístění krbu a televize. Kuchyně s jídelnou je umístěna do středu celého prostoru. V samostatném křídle je za pracovnou umístěna ložnice se šatnou a koupelnou, dětské a hostinské pokoje pak v patře.

Koncept /barevnost /materiály - barevnost celého interiéru je zvolena nadčasově v tónech šedé s kontrasty v podobě wenge dýh a bílého laku. Podlaha hlavního společného prostoru je zvolena s ohledem na praktičnost z cementové stěrky. Podlahy v ložnicích jsou dřevěné, potažmo vinylové.

Obývací pokoj - čelní stěna místnosti je opatřena šedou stěrkou se vzorem šalování. Jednolitost masy stěny rozbíjí hmota "komínu" nad biokrb. Sokl pod televizí je tvořen nábytkem s úložným prostorem a plynule navazuje na schodiště slepým ramenem, pod kterým je vytvořena knihovna. V rohu před skleněnou příčkou je umístěno křeslo s lampou na čtení.

Vstupní hala
- se schodištěm je dominantou celého prostoru. Schodiště je tvořeno dveřmi proti sobě jdoucími nástupními rameny, z nich je využíváno pouze to z haly. Druhé z obývacího pokoje slouží jako police. Z mezipodesty navazuje dřevěná lomenice se skleněným zábradlím. Obývací pokoj je od haly oddělen skleněnou příčkou s posuvnými dveřmi a celý prostor tak zůstává kompaktní a vzdušný. Dělící příčka pro šatnu a toaletu je obložena wenge dýhou se skrytými dveřmi a nikou se zrcadlem pro sezení a otevřeným botníkem.
V záhybu schodiště je v podlaze vystavěn pevný květináč na strom. Hala je osvětlena soustavou žárovek s betonovými objímkami.

Kuchyně - je tvořena vysokou částí z wenge dýhy, do které jsou vestavěny spotřebiče. Vysoká skříň navazuje na nízkou část pře oknem, jehož nadpraží je obloženo ve stejném materiálu. Varný ostrůvek je proveden v lakované MDF s pracovní deskou z umělého kamene

Jídelna
- je umístěna v přímé návaznosti na terasu. Jídelnu tvoří rozměrný jídelní stůl z masivní dřevěné desky v běleném odstínu a kovová podnož. Židle jsou do kontrastu vybrány v černohnědé kůži. Plocha jídelního stolu je osvětlena shlukem žárovek a síťovanými svítidly.

Pracovna - navazuje na jídelnu a je oddělena posuvnými tabulovými dveřmi. Spíše než o samostatnou místnost se jedná o průchozí kout s policemi a pracovním stolem do rohu. Pracovna tak odstíní ložnici od hlavního obytného pokoje a potenciálního ruchu.

Ložnice / šatna - na pracovnu navazuje průchozí šatna, ze které je přístupná ložnice i koupelna. Ložnice je oddělena nábytkovou stěnou s posuvnými dveřmi, která tvoří čelo postele, boky skříní pak doplňují police. Postel je umístěna tak, aby z ní byl výhled do zahrady. Šatna je tvořena otevřenými vestavnými skříněmi, z nichž má každý z manželů svou oddělenou část.

Koupelna - zadní část koupelny tvoří sprchový kout přes celou šířku místnosti s osvětlením v podlaze. Kout je oddělen pevným zasklením bez dveří. Koupelně dominuje volně stojící oválná vana před okny. K rohu je pak umístěna toaleta s bidetovou sprchou. Umyvadla jsou osazena do niky na desku s úložným šuplíkem. Za umyvadly je skrytá police za posuvným zrcadlem.  Pro příjemnější dojem jsou klasická koupelnová svítidla nahrazena závěsnými svítidly nad umyvadly, atmosféru relaxu dotváří stolek z masivního teaku.

Doplňky - Doplňky v interiéru jsou vybrány z nabídky LOOOOX v duchu masivních dřevěných stolků mís a větví, dále pak sady polštářů, vázy z probarveného niklu a betonu
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
schody
pavla bolmhagen
20.10.15 09:42
schody
ivan magala
05.04.16 07:57
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od OOOOX s.r.o.