Jugoslávských partyzánů

Rekonstrukce půdního bytu

Jugoslávských partyzánů

Dispozice - dispozici původního půdního bytu jsme upravili jen lehce v oblasti koupelny. Díky této úpravě vznikla vedle koupelny nová komora na technické zázemí bytu a úklid. Koupelna je po úpravě přístupná ze dvou protilehlých ložnic. Galerii v horní patře jsme otevřeli směrem do obytného pokoje pomocí skleněného zábradlí. V tomto prostoru pak vznikla pracovna s možností přespání hostů a další úložný prostor.

Koncept /barevnost /materiály  - barevnost interiéru je laděna v odstínech šedé v kombinaci s běleným dřevem na podlaze i nábytku a černou ocelí. Ocelové nosné prvky jsme osvobodili z nánosů sádrokartonu. Ocelové prvky pak doplňuje konstrukce schodiště s tyčovým zábradlím.

Kuchyně - v zájmu prosvětlení prostoru jsme volili kuchyni v bílém laku. Vysoké skříně jsou umístěné do šikminy, nízká část probíhá podél komínové zdi a je otevřena do vstupní haly. Tento prvek je praktický zejména pro vyložení nákupu a navíc dodává vstupu přirozené denní světlo. Kuchyně je přímo propojená s terasou, což umožňuje intenzivní využití zejména v létě v období grilování.

Obývací pokoj - jeho poměrně malá výměra si vyžádala promyšlené řešení s umístěním sofy a jídelního stolu. Šikmina pod schodištěm je vyplněna vestavnou skříní s otevřenými policemi pro víno. Roh pod schodištěm je využit pro televizi, jejíž příslušenství je zapuštěné do niky ve zdi. Protější šikminu vyplňuje knihovna. V rohu pod šikminou je umístěna sofa, za níž je vytvořena police s malou knihovnou pro odkládání, což maximálně využívá prostor pod šikmou střechou.

Jídelní stůl uprostřed je dominantou celého obytného pokoje, do kontrastu jsou použité antracitové židle s černou podnoží. Svítidla nad jídelním stolem jsou volena z kouřového skla - tedy vzdušná, ale v kontrastní barvě ke světlému interiéru.

Schodiště je řešeno jako ocelová plechová lomenice, tyčové zábradlí je kotveno mezi stupeň a stropní lištu.

Ložnice - je zařízena velmi jednoduše, pro rozbití bílých ploch je na stěna za postelí aplikovaná betonová stěrka s imitací šalování. Z ložnice je přímo přístupná koupelna.

Koupelna - je řešena symetricky, na středu proti vaně je do vysoké části pod šikmou střechou umístěn sprchový box. Po stranách sprchy jsou situována umyvadla, obezděná vana pak pod oknem v nejnižší části koupelny. Pro oživení betonových povrchů je nábytek pod umyvadly volen z dubové dýhy, umyvadla pak se stříbrnou glazurou.

Doplňky - v celém bytě jsou umístěny doplňky barevně dotvářející šedou škálu z našeho showroomu LOOOOX.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od OOOOX s.r.o.