Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     

Jugoslávských partyzánů
Rekonstrukce půdního bytu

Autor: OOOOX s.r.o. | Radka Valová, Eva Marvalová
Adresa: Jugoslávských partyzánů, Praha, Česká republika
Realizace: 2014


Dispozice - dispozici původního půdního bytu jsme upravili jen lehce v oblasti koupelny. Díky této úpravě vznikla vedle koupelny nová komora na technické zázemí bytu a úklid. Koupelna je po úpravě přístupná ze dvou protilehlých ložnic. Galerii v horní patře jsme otevřeli směrem do obytného pokoje pomocí skleněného zábradlí. V tomto prostoru pak vznikla pracovna s možností přespání hostů a další úložný prostor.

Koncept /barevnost /materiály  - barevnost interiéru je laděna v odstínech šedé v kombinaci s běleným dřevem na podlaze i nábytku a černou ocelí. Ocelové nosné prvky jsme osvobodili z nánosů sádrokartonu. Ocelové prvky pak doplňuje konstrukce schodiště s tyčovým zábradlím.

Kuchyně - v zájmu prosvětlení prostoru jsme volili kuchyni v bílém laku. Vysoké skříně jsou umístěné do šikminy, nízká část probíhá podél komínové zdi a je otevřena do vstupní haly. Tento prvek je praktický zejména pro vyložení nákupu a navíc dodává vstupu přirozené denní světlo. Kuchyně je přímo propojená s terasou, což umožňuje intenzivní využití zejména v létě v období grilování.

Obývací pokoj - jeho poměrně malá výměra si vyžádala promyšlené řešení s umístěním sofy a jídelního stolu. Šikmina pod schodištěm je vyplněna vestavnou skříní s otevřenými policemi pro víno. Roh pod schodištěm je využit pro televizi, jejíž příslušenství je zapuštěné do niky ve zdi. Protější šikminu vyplňuje knihovna. V rohu pod šikminou je umístěna sofa, za níž je vytvořena police s malou knihovnou pro odkládání, což maximálně využívá prostor pod šikmou střechou.

Jídelní stůl uprostřed je dominantou celého obytného pokoje, do kontrastu jsou použité antracitové židle s černou podnoží. Svítidla nad jídelním stolem jsou volena z kouřového skla - tedy vzdušná, ale v kontrastní barvě ke světlému interiéru.

Schodiště je řešeno jako ocelová plechová lomenice, tyčové zábradlí je kotveno mezi stupeň a stropní lištu.

Ložnice - je zařízena velmi jednoduše, pro rozbití bílých ploch je na stěna za postelí aplikovaná betonová stěrka s imitací šalování. Z ložnice je přímo přístupná koupelna.

Koupelna - je řešena symetricky, na středu proti vaně je do vysoké části pod šikmou střechou umístěn sprchový box. Po stranách sprchy jsou situována umyvadla, obezděná vana pak pod oknem v nejnižší části koupelny. Pro oživení betonových povrchů je nábytek pod umyvadly volen z dubové dýhy, umyvadla pak se stříbrnou glazurou.

Doplňky - v celém bytě jsou umístěny doplňky barevně dotvářející šedou škálu z našeho showroomu LOOOOX.
Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Jan Kratochvíl, 21.08.15
Návštěvnost: 17515 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Červen 2017
arrow
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.