12 LOFTS

Interiér bytu v novostavbě

12 LOFTS

Dispozice - byt byl pro klienty připraven ve stavu shell & core, tedy bez příček, podlah a rozvodů. Mohli jsme si tak dispozici upravit dle vlastních požadavků.

Koncept /barevnost /materiály  - Základním konceptem je otevřený obytný pokoj s kuchyní a jídelnou ve středu a na něj navazující dvě soukromé části s ložnicemi. Hlavním momentem v materiálovém konceptu je použití betonových stěrek na podlahu a stěny. Díky tomu vzniká podklad pro umístěný dřevěné kuchyně ve velké ploše. Celá barevnost je tónech šedé, jediným kontrastem je přírodní tón kuchyně. 

Kuchyně / jídelna - kuchyně je tvořena šedým ostrůvkem s pracovní deskou z broušeného hliníku, která přechází i na boky kuchyně. Vysoké skříně v zadní částí jsou z drásané katrované dubové dýhy. Na kuchyni materiálově navazuje dlouhý jídelní stůl v kombinaci opět dubová dýha a černý lak. Židle jsou v černé konstrukci s přírodním výpletem. Nad jídelním stolem je umístěné dominantní svítidlo v podobě obráceného květu z polykarbonátu, který dosahuje velmi zajímavých světelných efektů lomem světla. Svou hravou podobou výrazně kontrastuje s jinak minimalistickým strohým interiérem.

Obývací pokoj - protější stěna ke kuchyni je věnována audio / video sestavě s televizí, v nice je pak umístěn krb na biolíh. Proti krbu je umístěné křeslo na čtení. Citlivým doplněním svítidla nad jídelním stolem jsou nástěnné lampy s tlustou čočkou, které opět vytvářejí velmi zajímavou kresbu světla na stěnách. Pro změkčení interiéru jsou velká okna opatřena lehce šedým lehkým závěsem



Koupelna  - hlavní koupelna je velmi prostorná. Pod oknem je umístěna volně stojící vana z litého mramoru. Umyvadla ve stejném tvaru jako vana jsou umístěna na desku. Sprcha je umístěna hned za vstupem do koupelny, je barevně oddělena tmavě šedou stěrkou a kouřovým prosklením. Jiná barevnost je promítá i do podlahy. Okno je opatřeno opět měkkým lehkým závěsem ve světle šedé barvě. Závěs slouží jednak pro větší soukromí, jedna pro podtržení velkorysosti prostoru. Vedle vany jsou svěšena svítidla v nepravidelném tvaru kapky z tlustého skla.

Hostinský pokoj / TV kout / pracovna - na obývací pokoj navazuje menší televizní kout, který může příležitostně sloužit jako obývací pokoj pro dětské návštěvy. Na tento prostor navazuje malá domácí pracovna s výhledem do zeleně.

Ložnice
-  hlavní rodičovská ložnice je světlá a prostorná. Těsně k ní přiléhá uzavřená šatna. Postel je postrovaná ve světle šedé látce, stejnou barevnost pak doplňuje obraz proti posteli. Noční stolky jsou kulaté solitéry, opět se svěšenými svítidly na tenké tyčce.

Doplňky - celý interiér je citlivě doplněn několka doplňky LOOOOX, jedná se zejména o polštáře, pletené plédy atd. Mezi větší kousky patří betonové vysoké vázy s umělými květy, opět v tónech šedé, bílé a černé.
3 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Podivejme se pravde do oci
DavidMalik
12.08.15 11:57
...
Daniel John
12.08.15 11:15
...
Daniel John
13.08.15 03:44
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od OOOOX s.r.o.