Rodinný dům

Rodinný dům

Jedná se o zděnou stavbu, jejíž výstavba trvala 2 roky. Dům je koncipován pro dvě osoby s hostinským pokojem o velikosti 4+kk. Na začátku všeho byl již hotový projekt, se kterým investoři nebyli spokojení a tak si na pomoc zavolali architekta. Ten měl především za úkol namyslet ideální dům, pro atypický trojúhelníkový tvar parcely, která začíná v šíři 10 m a rozšiřuje se pak do šíře 60 metrů. Povolování svěžího moderního domu bylo trochu složitější, vzhledem k tomu, že v okolní zástavbě se vyskytují domy v převažujícím designu podnikatelského baroka.
Výsledkem je ale krásný dům s otevřeným atriem, které má vytvořit přirozené soukromí s výhledem do zahrady, což byl i zároveň jeden z hlavním požadavků majitelů. Aby bylo co nejvíce zahrady zachováno a nezastavěno. Tedy aby dům doplňoval zahradu a ne naopak. Dalším atributem domu je zimní zahrada, která je propojená s domem. Má převýšený obytný prostor s bazilikálním osvětlením. Zajímavé je i propojení ložnice s wellness a vířivkou, ve vazbě na zahradu a koupací jezírko, které je přístupné přímo z terasy. 
Zimní zahrada je ideálním řešením pro milovníky živých květin a rostlin. V tomto případě se tato záliba odráží i v prostorné zahradě, která vznikla ve spolupráci majitelky a zahradních architektů. Nebojte se dát prostor v domě svým zájmům a koníčkům, s čím vám může dobrý architekt pomoc.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od GEBAS atelier architects s.r.o.