Altán Kijukiju VÍTR

Altán Kijukiju VÍTR
Realizace:2014
Zastavěná plocha:18 m2
Náklady:90 000 CZK


Oáza, prostor pro koncentraci, zastavení, přemýšlení, rozjímání o samotě, posezení s přáteli.
Myšlenka - jsem uvnitř, přitom intenzivně součástí okolí, ale jen do té míry, do níž sám chci. Altán je jednou tenkou hranicí mezi mnou, mou myslí a okolním světem, jindy otevřenou bránou a mostem do přírody. Respektuje mou náladu, pocit, je partnerem mých snů. Kdykoliv potřebuji, kdykoliv mohu.
Kout zahrady se proměnil, dostal nový, nečekaný náboj. Nový mikrosvět velikosti vesmíru. Fantazie je bezbřehá a svobodná. A zůstane. Naštěstí!
Veškerou nosnou konstrukci podlahy, stěn a stropu tvoří modřínová prkna průřezu 24/160 mm. Slouží jako slunolam a redukují nežádoucí pohledy ze sousedství. Také je to výborná knihovna nebo místo pro odkládání sklenic, hrnků a dalších věcí, které pobyt uvnitř zpříjemňují. Konstrukce je ze všech stran opláštěná tvrzeným sklem tl. 8mm. Vždy dvě pole po bočních stranách jsou posuvná, aby bylo zajištěno příjemné klima i v horkých letních dnech a celou čelní stěnu altánu lze otevřít pomocí skládacích trojdílných dveří. Otevřené ohniště vytápí prostor v chladných měsících a zároveň slouží ke grilování.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
šikovná holka
06.02.15 09:50
šikovnej kluk
Petr Šindelář
12.02.16 05:41
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Petr Šindelář