Scott

pilotní show room firmy

Scott
Spolupráce:Tomáš Trojan, Vojtěch Jarchovský
Adresa: Dlouhá 6, Praha, Česká republika
Investor:Scottsports s.r.o.
Realizace:2004
Užitná plocha:220 m2


Prostor je pilotní show room firmy Scott USA.
Zadání zahrnovalo dva prostory: První, symbolicky nazván „Software“ prezentuje produkty „drobnějšího“ charakteru (oblečení, dresy, doplňky) a druhý sektor byl nazván „Hardware“ – obsahuje produkty pro firmu známější, jako jsou jízdní kola a jejich doplňky, lyže, snowboardy, brýle atd.
Koncept interiéru je založen na novém vloženém prostoru, umístěném do historického prostředí s chaotickými klenbami protínajícími se na styku dvou domů. Základní idea byla respektovat charakter prostoru a výrazné křivky kleneb, ale v posunutém estetickém významu.
Tvar prostoru a jeho dynamika je definován materiálem Barrisol (bílý, matný, lesklý a tansparentní ), vypnutým do AL profilů, tvořících atypickou konstrukci. Toto důsledné použití Barrisolu řeší v podstatě celý prostor. Podlaha je tvořena duralovým plechem a kobercem s jasně viditelnou průběžnou strukturou. Stávající zbylé stěny jsou jen povrchově a barevně upraveny.
Interiér je doplněn subtilním nerezovým policovým systémem a nerezovým pultem s vitrínou. Okna jsou využita jako světelné boxy, nesoucí vizuální informaci (obměňovanou v pravidelných časových intervalech).
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od deyl-šesták-architekti s.r.o.