Interiér panelákového bytu

Interiér panelákového bytu
Realizace:2014
Užitná plocha:67 m2


Před lety zakoupili majitelé panelákový byt po rekonstrukci. Použité materiály, vestavěný nábytek a kuchyň nebyly podle jejich představ, ale v té době nechtěli nic měnit. Po čase zjistili, co v bytě postrádají a jaký styl interiéru by jim vyhovoval.
Na začátku spolupráce se prověřovaly možnosti celkové změny dispozice bytu včetně posunů nenosných příček. Nakonec se majitelé rozhodli členění bytu zachovat a rekonstrukce znamenala hlavně změnu materiálů, dveří, rozvržení a funkčnost nábytku a vybavení bytu.
Došlo ke sjednocení odstínu podlahy, kdy se dlažba v chodbě, koupelně a na WC nahradila vinylovou lepenou podlahou. Také plovoucí podlaha v odstínu světlého dubu se vyměnila za vinylové dílce. V kuchyni a obytném prostoru zůstala zachována stávající dřevěná podlaha. Podle její barvy se hledal vhodný odstín praktického vinylu.
Dalším úkolem bylo maximalizovat úložné prostory. V takto malém bytě bylo nutné využít každý kout. Důležité bylo vyvarovat se stísněnosti a zachovat pocit prostoru. Tomu pomáhá vestavěný nábytek v bílém lesku, který dobře kontrastuje s tmavší podlahou.
Hala představuje centrální prostor bytu, ze kterého se vstupuje do všech místností. Vedle vstupních dveří do bytu je lavice na sezení a háčky na pověšení kabátů. Na ni navazuje velký botník s bočními šuplíky na klíče, doklady a jiné drobnosti. V chodbě je také umístěna velká skříň přístupná ze tří stran. Zprava, naproti botníku, je prostorná úklidová komora a zleva je za roletou umístěna sušička a nad ní úložné prostory. Ze předu je užší šatní skříň. Ta má zrcadlové dveře a napomáhá optickému zvětšení chodby. Naproti této skříni je další šatní skříň s klasickou hloubkou.
Koupelna a toaleta jsou odděleny a pro oba prostory byly použity stejné materiály. Na stěnách je bílý, velkoformátový obklad. I sanita je v klasické bílé. Vana je doplněna sprchovým sloupem s velkou sprchovou hlavicí a sklopnou sprchovou zástěnou. Na toaletě se nachází pračka a nad ní praktická vestavěná skříňka.
Starou kuchyň nahradila nová v bílém lesku. Pro vnitřní vybavení skříněk se použily chytré úložné systémy. Na kuchyň navazuje pracovní kout s magnetickou deskou a skříňkami na dokumenty.
Ložnice je velmi malá a při navrhování nábytku bylo nutné hlídat každý centimetr. I proto najdeme úložné prostory kolem postele, naproti i pod postelí. Nábytkové úchytky jsou zapuštěné do hrany a nevystupují do prostoru. Vedle postele jsou po obou stranách úložné niky, které slouží jako noční stolky. Nábytek na míru je promyšlen do posledního detailu, aby se našlo místo pro všechny potřebné věci.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Eva Bradáčová