Cowork Podolí

Cowork Podolí
Spolupráce:Tomáš Wožniak, Karel Kadeřábek
Adresa: Podolská 5, Podolí, Praha, Česká republika
Projekt:2014
Realizace:2014
Užitná plocha:30 m2
Náklady:100 000 CZK


"Chce to změnu" řekli jsme si. Příliš mnoho černých roláků (rozumějme architektů) na jednom místě způsobí, že se začnete každý den v práci cítit jako na koncertu Depeche Mode. A tak jsme se rozhodli naše prostory obarvit mezioborovou spoluprací. Reaktor je platforma určená pro setkávání lidí s názory. Pouze střetáváním rozdílných profesí se lze dostat k jádru. Nikoliv k jádru pudla, ale k jádru rozličných projektů, jež se díky štěpení a energii různorodých názorů později přetavují v zajímavé výsledky a nezapomenutelné zážitky.
Jednotícím prvkem interiéru je všudypřítomná překližka na stěnách, podlaze i minimalistickém nábytku. Černý vstup, šatna a kuchyňka jsou samozřejmou součástí zázemí studia. Pracovní plocha je díky pojízdným boxům rychle uklizena a připravena pro jednání a workshopy. Čelní stěna slouží pro prezentaci finálních projektů.
Na první pohled zaujme výrazně zabarvená odpočívárna, která je pokryta pohodlným kobercem s polštáři. Po náročné odevzdávce se holt člověk musí pořádně vyspat. Do růžova! Přestože šplhacím lanem do odpočívárny odkazujeme na starou podolskou Sokolovnu, pro všechny šplhouny jsou dveře zavřené. Proč? Jednoduše proto, že si není u koho "šplhnout". V Reaktoru je každý svým pánem a jediná cesta nahoru vede přes ochotu sdílet své názory a touhu učit se od jiných.
A přesně takové jednotlivce hledáme. Myslíš, že jsi jedním z nich? Napiš nám, ať už jsi grafik, architekt, baleťák, ekonom či zemědělec.
PS: V rámci genderově vyrovnaného kolektivu uvítáme v jádru reaktoru hlavně ženy.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
rakcia na reaktor
Peter Koman
30.12.14 09:38
re: PK
Jakub Heidler
01.01.15 10:13
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Studio Reaktor