Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Klinika Medical Plus

Autor: Next Level Studio | Michal Kutálek
Adresa: Obchodní 1507, Uherské Hradiště, Česká republika | mapa
Web: www.medicalplus.cz
Projekt: 2009-13 Realizace: 2011-13
Užitná plocha: 440 m²

Klinika Medical Plus zahrnuje prostory, které byly původně určeny k bydlení. Dispozice pěti bytů byly zcela zásadně změněny, tak aby umožňovaly provoz soukromé revmatologické a osteologické kliniky. Vzhledem k včasnému zahájení prací na architektonické studii bylo možno provést několik konstrukčních změn v právě probíhající výstavbě polyfunkční budovy.
V prostoru čekáren byly přepracováním železobetonových stropů rozšířeny vstupní otvory, sociální zařízení byly redukovány na potřebné minimum, dispozice byly opakovaně měněny až do bodu optimálního funkční ho a provozního rozvržení. Právě na logické uspořádání a funkční návaznosti jednotlivých provozů byl kladen ten nevyšší požadavek.
Klinika je rozdělena do dvou křídel budovy. V každém křídle je shodně umístěna jedna čekárna, sesterna a ordinace. Levá část je doplněna o místnost odběru krve, infuzi, kancelář zabývající se zpracováním výsledků probíhajících výzkumů, denní místnost personálu a také oddychové zázemí majitelky ve formě garsoniéry. V pravé části dále: denzitometrie, kancelář se zasedací místností a sklad léčiv.
Prostor kliniky je pojednán jako světlý monochromatický prostor, kde se střídají matné strukturované materiály s vysoce lesklými a transparentními. Skleněná dělící příčka v hlavní ordinaci původně měla být polepena grafikou, tak aby bylo dosaženo pocitu vyššího soukromí pacienta. V sesterně skleněná stěna prostoru dodává na vzdušnosti a přitom zatažením umožňuje vyšší zvukovou separaci. Atypické tapety, které byly vloženy do prostoru čekáren a zasedací místnosti byly navrženy na míru a představují schematicky ztvárněné buněčné tkáně. Pro jejich parametrický návrh byl využit algoritmus Voronoi. Díky této metodě bylo možno relativně snadno pojednat jednotlivé stěny vždy odlišným tvarovým ztvárněním.

Literatura

Projekt
Fotograf
Martin Kocich
Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Jan Kratochvíl, 31.01.15
Návštěvnost: 19966 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Duben 2017
arrow
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.