Freshbar Restart

Freshbar Restart
Spolupráce na grafice:AA - Artut Magrot, Alessandra Svátek
Adresa: Náměstí T. G. Masaryka 1278, Červený Kostelec, Česká republika
Projekt:11/2013
Realizace:2014


Síť jako zvolený koncept pro architektonický návrh freshbaru v Červeném Kostelci je prvkem spojujícím gastronomii a informační technologii. Společným článkem těchto dvou nesouvise- jících odvětví je motiv propojování lidí - ať už ve virtuálním světě v podobě internetové sítě či v reálném světě třeba v příjemném baru. Poskytovatel internetu a jeho mapa pokrytí definují jasný charakter - síť, propojení uživatelů - trojúhelníková, lichoběžníková struktura. Výrazným prvkem je malovaná grafika na stěnách, která přebírá tuto strukturu a pracuje s ní dvěma způsoby - odkazuje na již stávající mapu pokrytí (modrá, nad pohovkou) a v inverzí podobě barevných trojúhelníků v ovocných odstínech se na straně druhé přimyká k prodejnímu pultu. Trojúhelníková, lichoběžníková struktura je patrná i na zařizovacích předmětech - sedačce, stolcích, svítidlech, barovém pultu u okna, barových židlích i na venkovním posezení. Celý interiér barevně vychází z korporátních barev firmy Rtyne.net a decentně jsou tyto barvy používány v různých odstínech.

Prostor je jasně funkčně rozdělen do tří prostorů. Prostor baru - pult se zázemím a potřebným vybavením + místo naproti pultu s barovým sezením + prostor s pohodlnějším sezením nalevo od vstupu. Místo s barovým pultem a zázemím, kde se bude připravovat občerstvení, je jakoby z prostoru zadního zázemí vysunuto a je koncipováno materiálově jako jeden celek. Barové sezení u okna je pro krátké posezení u novin s freshem s možností pozorování dění v exteriéru. Pohodlné sezení u vstupu slouží k delšímu pobytu ve freshbaru a příležitostným setkáváním.

Posezení v exteriéru je řešeno jednoduchou formou 2 stolů a 6-ti židlí pro venkovní použití. Jedná se o mobilní nábytek, který se bude na zimní období skladovat uvnitř. Hlavní nápis freshbar Restart je umístěn nad hlavním vstupem. Je proveden jako vyřezávaný lakovaný plech, který je zespoda podsvícen led diodami. Hlavní logo spínače je umístěno na vstupních dveřích, kde když člověk vstupující dovnitř tak pomyslně mačká i samotný spínač.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Ateliér Povětroň