Rekonstrukce a přístavba rodinného domu

Rekonstrukce a přístavba rodinného domu
Vícegenerační vilka z roku 1928 stojí v zahradě v klidné části Michle, na rohové parcele mezi ulicemi V Úhlu a Průčelní. Na hraně pozemku byly postupně doplněny garáže a zahradní sklad.
Přáním investora bylo vytvoření dvou plnohodnotných bytů a větší propojení spodní jednotky se zahradou. Dům je oproti zahradě o půl patra vyvýšen.
Investor zvažoval i variantu celý dům zbourat a postavit novostavbu. Nakonec zvítězila citová vazba ke stávajícímu domu a rozhodl se jít složitější cestou rekonstrukce s přístavbou směrem do zahrady.
Hned od začátku měl investor jasnou představu, jak má jeho bydlení vypadat. Dokonce nám přinesl skicu s naplánovanou přístavbou, i kuchyňskou linku měl již promyšlenou do posledního detailu. Tak konkrétní zadání nám připadalo hodně svazující, ale nakonec se ukázalo, že právě investorova jasná představa a zaměření na i sebemenší detail výrazně přispěly ke kvalitnímu provedení celé rekonstrukce. Díky tomu, že se nebál méně standardních řešení, působí vše minimalisticky a čistě.
V prvním podlaží se nachází byt investora, který je přes přístavbu nově napojen na zahradu. Bezrámové zasklení celé přístavby má toto propojení maximálně podpořit. Druhé podlaží a podkroví náleží hornímu bytu. V suterénu je pak technické zázemí.
Přístavba a nová markýza nad vstupem do domu jsou řešeny jako jednoduché zalomené desky z pohledového betonu. Svým minimalistickým pojetím mají jasně vymezit původní a nové. Cílem bylo stávající hmotu nenarušovat, pouze doplnit. Až na drobné úpravy související se změnou dispozičního řešení je původní členění fasád domu zachováno.
Zahrada je doplněna o jacuzzi a bazén, částečně zapuštěný do terénu. Na současný standard jsou upraveny i garáže a vstupy na pozemek.
7 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
schodiště atd.
Jakub
15.11.14 07:42
re
filip medek
16.11.14 09:00
Reakce Kalib
Wendy Anne Frömmel
20.11.14 07:44
...čert vem stěny
Aleš Jílek
20.11.14 08:58
schodiste
20.11.14 08:02
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od AI - DESIGN, s.r.o.