Obecní úřad - obec Morávka

Obecní úřad - obec Morávka
Spoluautor interiérů:Antonín Kobližka
Adresa: Morávka 125, Morávka, Česká republika
Investor:obec Morávka
Projekt:2009-10
Realizace:2013-14
Náklady:11 200 000 CZK


Beskydská obec Morávka, která se nachází na břehu stejnojmenné říčky, je vklíněná mezi masívy Travného a Slavíče. Svou rozlohou katastru 8735 ha patří k největším obcím v Beskydech.
Původní obecní úřad byl umístěn ve 2. podlaží hasičské zbrojnice, která tvořila s blízkou prodejnou Jednoty pomyslný, ne příliš výrazný střed rozlehlé horské obce.
Nová budova obecního úřadu je přístavbou ke stávající prodejně Jednoty, od jejíž uliční čáry je posunuta o plochu parkoviště. To spolu s jednoduchým, prismatickým řešením hmoty objektu  hovoří o významu budovy a místa.
Objekt původní prodejny masa, který na prodejnu Jednoty navazoval, byl přestavěn na vstupní část do úřadu, ve které se dnes nachází obecní knihovna, která může sloužit také jako  informační středisko. Součástí přístavby, ve které jsou umístěny kanceláře úřadu se zasedací místností, je také provozovna České pošty.
Vstupy, jak do obecního úřadu, tak do prodejny Jednoty, jsou navrženy z prostranství, které tvoří zpevněná plocha a na ni navazující veřejná zeleň
Vzniklé prostorové řešení spolu s kompozicí hmot stávajících a nových staveb nyní vytváří rozpoznatelnější střed obce.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
nerespektování okolních staveb
bafme se architekturou
09.02.15 02:58
Okoli
Hasna
04.09.18 04:57
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Janda + Zezula architekti