Byt v novostavbě na Praze 6

Byt v novostavbě na Praze 6
Realizace:2010-12
Užitná plocha:90 m2
Plocha pozemku:250 m2


Klienti nás oslovili s přáním navrhnout byt, který si v rámci nového bytového projektu objednali. Vstoupili jsme do procesu výstavby v čase, kdy ještě není problém  upravovat dispozici tak, aby co nejlépe splňovala požadavky rodiny. Nejednalo se tedy pouze o interiérový design, ale o koncepční řešení.
Původní dispozice měla obývací pokoj s kuchyňským koutem a tři samostatné pokoje. Po úpravě se obývací pokoj s kuchyní a jídelnou propojil s pracovnou. Ta je oddělena posuvnou skleněnou stěnou a zdí s audio video vybavením. Vzniká tak velkorysý prostor, který se otevře již z chodby a velkými prosklenými okny se propojí přes terasu s vířivkou se zahradou.
Vestavěné skříně z kuchyně volně přecházející v obývákovou sestavu. Světlé lesklé tóny v kombinaci s grafitovými odstíny vytváří elegantní základ pro barevné akcenty doplňků. Ty se pak můžou proměňovat podle nálady a rozpoložení klientů a vytvářet tak atmosféru bytu.
Využili jsme vysokých stropů, na přání dcery vložili palandu a maximálně uvolnili půdorysnou plochu pro hraní. Z pokojů je díky nižším parapetům příjemný výhled do západní části zahrady.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od under-construction architects