CPI City Center Olomouc a Clarion Congress Hotel Olomouc****

CPI City Center Olomouc a Clarion Congress Hotel Olomouc****
Autor interiérů:Hexaplan International spol. s r.o. | Dan Mrkos
Spolupráce: Martin Kyselovič, Petr Sotona, Tomáš Hejl
Adresa: Jeremenkova 36, Olomouc, Česká republika
Investor:Olomouc City Center, a.s., člen Czech Property Investments a.s.
Realizace:2011-13
Užitná plocha:22700 m2


Růst významu města Olomouce jako správního a obchodního centra střední Moravy je významně reprezentován výstavbou nových budov v prostoru před hlavním vlakovým nádražím. Ke každému většímu nádraží vždy neodmyslitelně patří také hotel. Na místě chátrajícího hotelu Sigma a kulturního domu z počátku osmdesátých let minulého století tak vyrostl moderní komplex budov, jehož součástí je původní rekonstruovaný hotel, nová administrativní budova a nové kongresové centrum.
Jedenáctipatrová hmota hotelu tvoří dominantu přednádražního prostoru a současně poskytuje svým hostům zajímavé výhledy. Jeho jednoduchá fasáda s bílou omítkou je členěna kontrastním nepravidelným vertikálním pásem okenních otvorů. Dominantní nároží je akcentováno římsami s integrovaným nočním LED osvětlením. Převýšený vstup do hotelové haly navazuje na velkorysé venkovní schodiště s letní terasou restaurace, zatímco terasa lobby baru je tvořena lehkou ocelovou konstrukcí. Parter domu je sjednocen repasovaným travertinovým obkladem z původní budovy. Hotel nabízí celkem sto dvacet šest dvoulůžkových pokojů, včetně dvou apartmá a jednoho business apartmá. Organizátoři akcí mohou využít polyfunkční variabilní sál s kapacitou až jedenáct set osob a další tři salónky s kapacitou až tři sta osmnáct osob. K dispozici je dále restaurace pro čtyři sta padesát hostů, lobby bar a rozsáhlé foyer. V rámci relaxačních služeb je k dispozici také fitness a wellness centrum. Hoteloví návštěvníci mohou využívat podzemní garáže a obchody a služby v sousedních administrativních budovách. Ve vnitrobloku umístěné kongresové centrum vymezují směrem ze třídy Kosmonautů a z nároží Masarykovy třídy kancelářské budovy s obchodním parterem. Oválný tvar budovy kongresu je vizuálně podpořen fasádním horizontálním vzorem "zlatého deště". Fasádu administrativní budovy tvoří pravidelný skládaný plášť z cementovláknitých desek s plasticky i materiálově zvýrazněnými okenními otvory. Komplex dále zahrnuje podzemní parkování ve dvou patrech a venkovní parkovací stání. Celý komplex nabízí celkem šest tisíc sedm set metrů čtverečních kancelářských, šest set osmdesát metrů čtverečních obchodních ploch a sto třicet jedna parkovacích stání. Výhodná poloha projektu zaručuje snadnou dostupnost do centra města linkami MHD a současně rychlé napojení na hlavní dopravní tahy regionu.

Hotel disponuje celkovou kapacitou 126 pokojů a apartmánů, s konferenční kapacitou až pro 1 400 delegátů, přičemž největší sál je až pro 1 100 delegátů, restaurací s kapacitou 100. Zázemí k relaxaci nabízí wellness centrum s whirlpool, finskou a parní saunou a pivními lázněmi.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od K4 a.s.