Škola hoteliérství a turismu

Escola de Hotelaria e Turismo de Portalegre

Škola hoteliérství a turismu
Spolupráce:A.N.Vieira, N.M.Ferreira, T.G.Gomes, R.Cardoso, P.Gama, N.Vasconcelos
Adresa: Fábrica Robinson, Largo Jardim de Operário, Portalegre, Portugalsko
Investor:Fundação Robinson
Projekt:2004
Realizace:2011
Užitná plocha:4005 m2
Plocha pozemku:60500 m2


Objekt školy hoteliérství a cateringu, který pomáhá definovat novou ulici, je zároveň ústředním prvkem k oživení staré korkové továrny Robinson v Portalegre.
Budova jižním směrem doslova „vyčnívá“ z krajiny a těží ze svažitého sklonu pozemku. Výsledná budova je zamýšlená jako krabice usazená na stávajícím náspu. Všechny hlavní místnosti školy – učebny, knihovna, lounge, restaurace a bar – disponují dlouhým balkónem s výhledem do údolí.
Severní fasáda je kompletně uzavřená. Strohý objekt tvoří dvojice hmot: větší a více separovaná část obsahuje všechny potřebné kuchyňské provozy a zázemí pro restauraci, samoobslužnou a výukovou kuchyni provedenou v modrém odstínu, což se běžně užívá v pekárnách a všech provozech se speciálními hygienickými nároky. Pro tuto část jsou rovněž charakteristické vysoké komíny. Výukové zóny jsou vymalovány v okrových odstínech. Všechny kanceláře v této části hledí do malých soukromých dvorků.
Součástí oživení staré továrny Robinson je také regenerace původní urbanistické struktury, naplnění novým programem a zachování historického odkazu.
Souto Moura arquitectos
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Eduardo Souto de Moura, Graça Correia