Rodinný dům v Dijonu

Rodinný dům v Dijonu
V zadání projektu rodinného domu v Dijonu pro čtyřčlennou rodinu bylo vybudovat energeticky úsporný dům, který nebude kompromisem z hlediska komfortu. V přízemí jsme navrhli otevřený obývací pokoj s výhledem na bazén a do zahrady, ložnici rodičů s koupelnou a garáž pro dva automobily. V prvním patře jsou dva dětské pokoje ze kterých je přístup na terasu, koupelna a pracovna s průhledem do obývacího pokoje.
Konstrukčně je dům kombinací zděného stěnového systému a lehké montované dřevostavby. V přízemí jsou použity keramické tvárnice zajišťující akumulační schopnost a patro je navrženo jako lehká dřevostavba. Při stavbě bylo použito převážně lokálních přírodních materiálů.
Dům má velké prosklené plochy orientované na jih a západ z důvodu využití energetických zisků a naopak na severní straně je dům téměř bez oken. Další úspory provozních nákladů bylo dosaženo využitím solárních a fotovoltaických panelů na fasádě a na střeše. Díky těmto opatřením dům spadá do třídy A energetické náročnosti (mimořádně úsporná stavba).
3 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Jsem z toho domu úplně nadšen
Dalibor Černý
03.04.14 02:05
Globalizace
Ivana
03.04.14 08:00
souhlas
mamacha
03.04.14 08:14
zobrazit všechny komentáře