Rekonstrukce kanceláří v Chocni

Rekonstrukce kanceláří v Chocni
Investorská firma je výrobcem krmiv pro hospodářská zvířata a rozhodla se vybudovat kanceláře pro výrobu jako vestavek do výrobní haly.
K projektu ve fázi realizace byl nakonec přizván architekt. Na poslední chvíli byla změněna dispozice a interiér byl navrhován za pochodu, z výkresu rovnou na stavbu. Původně navržená dispozice, kdy velké množství prostorů vycházelo doprostřed dispozice bez osvětlení, byla nahrazen konceptem střední chodby prosvětlené velkými okny přes kanceláře s přímým osvětlením a nakombinována se světlovody, takže se denní světlo dostalo i do zadních místností, do jednací místnosti, kuchyně i příležitostné kanceláře. Ústřední chodba se vstupy do jednotlivých kanceláří je doplněna nikami pro posezení a pro kopírovací centrum.
Návrh interiéru vychází z firemní barevnosti, tedy zelené, která je doplněna neutrálními šedými odstíny na vinylové podlaze Forbo, sedacím nábytku od firmy Profim, i typovém kancelářském nábytku od firmy My Dva, kterými jsou vybaveny kanceláře. Atypický nábytek je vyroben z lakovaných mdf desek, tak aby bylo možno sjednotit zelený odstín všech nátěrů.
Ústřední chodba pak byla doplněna dubovým obkladem stěn s nerezovým olemováním hran, pro kancelářské prostředí netypickým přírodním materiálem, který pak se zvolenou barevností celý prostor zateplil.
Při dobré vůli investora lze i chladné výrobní prostředí navrhnout bez klasické sterility kancelářských prostor.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Adam Horák