Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Rodinný dům v Řevnicích

Autor: atelierSAD | Adam Jirkal, Jerry Koza
Spolupráce: Dušan Sinetar
Autorizovaný inženýr: Tomáš Kalhous
Adresa: Řevnice, Česká republika | mapa
Projekt: 2009 Realizace: 2010
Užitná plocha: 109 m² Zastavěná plocha: 164 m²

Jedná se o přízemní jednopodlažní objekt obdélníkového půdorysu se střechou ve tvaru přímkové plochy. Křivka střechy je tvarována užitností vnitřních prostor. V návrhu jsme kladli důraz na prostorové tvarování a funkční dělení vnitřních prostor.
Vytvořili jsme jasnou vnitřní hierarchii, která usnadňuje užívání objektu. Společné obytné prostory mají díky vyšší světlé výšce reprezentativní charakter. V dětských pokojích se světlá výška naopak zmenšuje, prostor je tak intimnější. Světlá výška ve všech místností roste směrem do zahrady. Místnosti se otevírají slunci a zeleni. Trychtýřový tvar jižní fasády se snaží všechny tyto atributy zahrady maximálně vstřebávat.
Fasáda objektu je z modřínových prken a vodovzdorné překližky. Povrch sendvičových stěn tohoto vstupu je z titanozinkové plechové krytiny.
Vstupní halu objektu tvoří oddělená hmota trojbokého hranolu. Objekt je provozně rozdělen na vstupní a obytnou část.
První část je umístěna na severní fasádě. Jedná se o místnosti "nalepené" na severní fasádu - zádveří, hala, WC, komora, sušárna a technická místnost. Tyto místnosti tvoří hlukovou bariéru, která částečně odstiňuje i hluk z ulice a od železnice, zvyšuje se tak komfort bydlení.
Druhou část domu, hlavní obytná místnost s kuchyní, je umístěna v jihozápadní části objektu. Pouze jedno okno je také na severní fasádě. Hlavní prostor je takto možné vyvětrat příčně. Na jižní straně domu jsou umístěny i dvě ložnice a hlavní koupelna s WC. Ze všech obytných místností, i koupelny, lze vstoupit na venkovní terasu.
Propojení zahrady a domu je leitmotivem celého domu.
Zdroj: Autorská zpráva
Vložil: Kateřina Lopatová, 15.05.14
Návštěvnost: 29542 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
Chválím funkční půdorys Eva Šindelářová 22.05.14 13:38
dobrý nápad Ivana 23.05.14 09:23
Naživo... Petr Janda 05.09.14 20:45
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Červen 2017
arrow
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.