Rekonstrukce interiéru rodinného domu z 90. let

Rekonstrukce interiéru rodinného domu z 90. let
Dům
Jedná se o rekonstrukci části interiéru v rodinném domě, který byl dokončen někdy na přelomu tisíciletí a odpovídala tomu dispozice i estetika. Naštěstí je dům na výjimečném místě a v podstatě fungoval dobře, i když bychom si to samozřejmě dokázali představit jinak, lépe.
Byli jsme požádáni o pomoc s optimalizací stávajícího a klient si ani nepřál velké stavební zásahy. Dnešní majitelé v domě bydlí už několik let a za tu dobu si odzkoušeli jeho obývání, takže už na prvním setkání nám ukázali a vyjmenovali několik míst a bodů, se kterými nejsou spokojeni. K těm jsme nějaké přidali a postupně na ně hledali odpovědi.
Zadání bylo zařídit a zabydlet část domu do které vstupuje návštěva, společenskou zónu.
Počínaje vstupem, který je u domu velmi důležitý, pokojem pro hosta, kuchyní s jídelnou a konče hlavním obývacím pokojem. Důležité bylo kudy se skutečně chodí, které dveře jsou nadbytečné, kde naopak chybí. Kde studí podlaha, kam se chcete dívat při vaření, kam z křesla, kde se bude poslouchat hudba, kde se sejde rodina na Vánoce, atd.
Mimoto jsme nově vyřešili osvětlení a určená místa v domě propojili audio/video systémem.

Materiály
Interiér měl být funkční, řemeslně kvalitní, vřelý, jasný.
Jako hlavní materiál pro nábytek jsme zvolili olejovaný masivní dub, pro šatní skříně a korpusy kuchyně vanilkový laminát, pro podlahy světle šedé teraco. Některé části a menší kusy nábytku jsou v matném barevném laku. Maximum je navrženo a vyrobeno atypicky včetně všech úchytek, dveří, svítidla, dubového stolu a nástěnky v jídelně, nebo háčkovaného pufu a kávového stolku v obývacím pokoji, zrcadla s žárovkou na chodbě...
11 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
:)
pavel hrdý
10.02.14 10:01
Taky...
Winter
10.02.14 11:02
výborné
Lucie
11.02.14 09:50
koberec
Petr Venclovský
12.02.14 05:22
líbí!
havlickovi
13.02.14 10:30
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od VENCLOVSKY/ARCHITEKTI